by klasikko in
Premier League

Cristiano Ronaldo jelas tidak berniat untuk berkongsi perancangan karier antarabangsanya, tetapi bintang Manchester United itu berhasrat untuk mengambil bahagian dalam EURO 2024 bersama pasukan kebangsaan Portugal.

Pemain berusia 37 tahun itu sedang membuat persiapan untuk satu lagi Piala Dunia pada musim sejuk ini dan nampaknya ia bukan kejohanan antarabangsa terakhirnya.

Ronaldo tidak menunjukkan tanda-tanda untuk perlahan dan sebelum ini telah bercakap secara terbuka tentang keinginan bermain sehingga dia berusia 40 tahun.

Jadi mungkin dia masih mempunyai apa yang diperlukan untuk terlibat dalam kejohanan antarabangsa utama walaupun akan mencecah usia 39 tahun.

Bercakap pada majlis Quinas de Ouro bersama Persekutuan Bola Sepak Portugal, Ronaldo berkata: “Perjalanan yang panjang, tetapi saya ingin mengambil kesempatan untuk mengatakan bahawa perjalanan saya belum berakhir.

“Saya rasa bermotivasi, cita-cita saya tinggi. Saya dalam skuad dengan ramai pemain muda dan saya mahu menjadi sebahagian daripada pasukan Piala Dunia ini dan Eropah 2024 juga.”

Sungguh menggembirakan melihat legenda permainan sepanjang zaman ini masih gagah walaupun sudah tentu dia kini tidak bermain secara kerap untuk Man Utd seperti yang dia lakukan pada masa lalu.

Namun, jelas penyerang veteran itu masih mempunyai lebih banyak tawaran, jadi pasti akan melihat lebih banyak lagi aksinya di Old Trafford tidak lama lagi.

Share Post:

Related Posts