by Azhan Mohi in
Premier League

Cristiano Ronaldo telah menafikan membuat kenyataan ‘Saya belum selesai’ kepada kamera penyiaran selepas kemenangan Manchester United menentang Brentford pada hari Isnin.

Pemain berusia 37 tahun itu mempamerkan salah satu persembahan terbaiknya musim ini ketika United menewaskan Bees dalam perlawanan terakhir mereka di laman sendiri kempen musim ini.

United melakukan pusingan penghormatan selepas kemenangan, walaupun kurang sorakan di Old Trafford selepas musim suram. Ronaldo bertepuk tangan di keempat-empat penjuru stadium dan ketika dia melepasi Stretford End, laporan mendakwa dia berkata ‘Saya belum selesai’ kepada salah satu kamera di atas padang.

Terdapat banyak spekulasi mengenai masa depan Ronaldo di kelab itu, memandangkan dia nampaknya tidak sesuai untuk gaya permainan Erik ten Hag yang menekan tinggi.

Ronaldo mempunyai satu tahun lagi untuk kontraknya di Old Trafford dan Red Devils mempunyai pilihan untuk melanjutkan kontrak itu selama 12 bulan lagi.

Dia tetap berazam untuk kekal di United dan kenyataan itu dilihat sebagai bukti perkara itu.

Bagaimanapun, Ronaldo menafikan membuat komen tersebut di Instagram.

Menjawab akaun peminat yang membawa kenyataan yang sepatutnya, Ronaldo mengulas: “Saya tidak mengatakan itu”.

Ia masih harus dilihat jika Ten Hag melihat masa depan untuk Ronaldo di Old Trafford tetapi pengurus Belanda itu mempunyai banyak masalah lain yang perlu diselesaikan terlebih dahulu.

United memerlukan bek tengah, dua pemain tengah dan sekurang-kurangnya seorang penyerang musim panas ini.

Nemanja Matic, Paul Pogba, Edinson Cavani, Juan Mata dan Jesse Lingard bersedia untuk pergi secara percuma.

Share Post:

Related Posts