by Azhan Mohi in
Premier League

Chelsea gagal menyempurnakan perjanjian untuk menandatangani pemain tengah Dynamo Moscow, Arsen Zakharyan sebelum jendela perpindahan musim panas ditutup.

Chelsea telah berbincang dengan kelab Rusia itu sejak minggu lalu dan menyatakan bahawa mereka sanggup membayar klausa pelepasan Zakharyan €15 juta (£12.6 juta).

Tetapi komplikasi telah timbul mengenai pembayaran Chelsea kepada kelab Rusia itu kerana sekatan semasa yang dikenakan.

Zakharyan, yang telah dipilih sebagai pemain terbaik Dynamo Moscow sejak dua musim lalu, kini akan kekal bersama kelab Rusia itu sekurang-kurangnya sehingga Januari.

“Pada 25 Ogos, FC Dynamo menerima tawaran daripada kelab bola sepak Inggeris Chelsea berhubung perpindahan pemain tengah Arsen Zakharyan,” satu kenyataan daripada Dynamo Moscow berbunyi.

“Minat salah satu kelab terkuat di dunia untuk menamatkan pengajian di akademi kelab kami adalah penilaian tinggi terhadap kualiti latihan pemain bola sepak muda mengenai kemajuan permainan Dynamo dan Arsen.

“Selama beberapa hari, terdapat rundingan substantif antara Dynamo dan Chelsea, di mana kelab kami mengambil kedudukan yang membina. Bagaimanapun, disebabkan beberapa sebab teknikal di luar kawalan kami, adalah tidak mungkin untuk pemain itu berpindah dalam jendela perpindahan musim panas ini.

“Namun begitu, kelab kami tetap terbuka kepada cadangan yang sesuai dengan Dynamo dan pemain itu. Pada masa ini, kedua – dua pihak telah memutuskan bahawa Arsene akan terus bermain untuk Dynamo.”

Ejen Zakharyan, Rafaela Pimenta, memberitahu Sport Express Russia: “Hari ini, adalah mustahil untuk menutup perpindahan Zakharyan pada jendela perpindahan musim panas.

“Perpindahan ini tidak dibekukan sehingga musim sejuk, tetapi ia mungkin. Kini kami masih berusaha untuk memastikan Dynamo boleh menerima wang daripada Chelsea.”

Share Post:

Related Posts