by Azhan Mohi in
Premier League

Perpindahan Chelsea untuk Moises Caicedo berada dalam bahaya kerana mungkin dirampas oleh Liverpool yang mungkin mengatasi saingan Liga mereka mereka itu.

Pemain tengah Brighton itu telah dikenal pasti sebagai sasaran nombor satu Maurcio Pochettino untuk memperkukuh bilik enjin Chelsea yang telah kehilangan pemain seperti Mason Mount, N’Golo Kante dan Mateo Kovacic pada musim panas ini.

Chelsea telah yakin akhirnya mencapai persetujuan dengan Brighton selepas mengemukakan bidaan £80 juta minggu lalu yang masih jauh lebih rendah daripada penilaian £100 juta Seagulls.

The Blues berharap dapat memuktamadkan perjanjian untuk Caicedo tepat pada masanya untuk perlawanan pertama mereka musim ini, ironinya menentang Liverpool, hujung minggu ini telah melanda batu penghalang utama, dengan The Reds, juga sangat memerlukan bantuan di bahagian tengah, setelah membuat langkah mereka sendiri untuk pemain antarabangsa Ecuador itu, menurut The Telegraph.

Caicedo masih dikatakan cenderung untuk berpindah ke Stamford Bridge tetapi Chelsea kini mungkin perlu menyamai tawaran Liverpool untuk mencapai persetujuan dengan Brighton.

Liverpool dan Chelsea, dalam masa yang sama, juga akan bersaing untuk mendapatkan pemain Southampton, Romeo Lavia.

Jurgen Klopp berminat dengan pemain berusia 19 tahun itu memandangkan pemergian Jordan Henderson dan Fabinho, yang menyusuli pemergian James Milner, Naby Keita dan Alex Oxldade-Chamberlain pada penghujung musim lalu.

Thiago Alcantara juga menjadi subjek minat daripada kelab Liga Pro di Arab Saudi dan walaupun Alexis McAllister dan Dominik Szoboszlai berkemungkinan mewakili penambahan yang bijak, kedua-duanya tidak sesuai dengan peranan No.6 yang diduduki oleh Curtis Jones dalam pramusim.

Liverpool telah pun melihat tiga tawaran berasingan untuk Lavia ditolak oleh Southampton yang telah mendorong Chelsea membuat perpindahan sendiri £48 juta untuk pemain antarabangsa Belgium itu.

Lavia diketepikan daripada skuad Southampton ketika kekalahan 3-1 kepada Gillingham pada pusingan pertama Piala Carabao pada petang Selasa.

Bercakap selepas kekalahan pasukannya, bos Southampton, Russell Martin menegaskan Lavia masih akan berada di kelab itu menjelang akhir minggu ini.

“Saya tidak membayangkan apa-apa perubahan sebelum ini dan hujung minggu tetapi ia adalah bola sepak, betul, jadi apa-apa boleh berlaku,” kata Martin kepada BBC.

Share Post:

Related Posts