by Azhan Mohi in
Premier League

Bos Chelsea, Mauricio Pochettino mengakui kelab itu berminat untuk membeli sekurang-kurangnya dua pemain lagi pada jendela perpindahan musim panas.

Musim panas pembukaan pengurus Argentina itu di Stamford Bridge telah huru-hara, dengan hampir £300 juta keluar dan £300 juta masuk.

Bagaimanapun, walaupun membelanjakan kira-kira £900 juta dalam tiga jendela perpindahan terakhir, skuad Chelsea kelihatan lemah di kawasan serangan.

Kecederaan Christopher Nkunku bermakna Nicolas Jackson adalah satu-satunya penyerang tengah yang cergas dalam skuad itu.

Chelsea telah bergelut untuk gol dalam dua perlawanan pembukaan Liga mereka, dan Pochettino mengakui dia mahukan seorang lagi pemain yang menyerang.

Kelab barat London itu gagal mengutip sebarang kemenangan dalam dua perlawanan awal dengan mereka seri di Stamford Bridge bertemu Liverpool dan tewas di London Stadium kepada West Ham.

Kekalahan kepada West Ham agak memalukan kerana pasukan lawan itu bermain dengan hanya 10 pemain tetapi masih mampu menjaringkan satu gol dan menang dengan keputusan 3-1.

Tetapi pemain Argentina itu juga berkata dia mahu seorang lagi penjaga gol bersaing dengan Roberto Sanchez selepas ketibaannya dari Brighton.

“Kami memerlukan sekurang-kurangnya seorang penjaga gol,’”kata Pochettino.

“Kami mempunyai penjaga gol muda yang baik, tetapi mereka memerlukan masa. Dan kemudian kami memerlukan seorang pemain serangan dengan profil yang betul.”

Share Post:

Related Posts