by Azhan Mohi in
Premier League

Ketua Pegawai Eksekutif Inter Milan, Giuseppe Marotta berkata adalah ‘sukar untuk meramalkan’ masa depan Romelu Lukaku di Chelsea berikutan pemecatan Thomas Tuchel.

Tuchel telah dilepaskan daripada tugasnya di Stamford Bridge pada pagi Rabu selepas kekalahan kelab itu 1-0 kepada Dinamo Zagreb dalam perlawanan pembukaan peringkat kumpulan Liga Juara-Juara.

Ia berlaku selepas pengurus Jerman itu hilang keyakinan lembaga pengarah kelab dan skuad dengan Graham Potter kini bersedia untuk menggantikannya di London barat.

Lukaku adalah antara pemergian berprofil tinggi semasa musim panas yang sibuk di Stamford Bridge, kembali ke Inter Milan dengan pinjaman hanya setahun selepas perpindahan £97 juta dari Nerazzurri.

Disember lalu, pemain antarabangsa Belgium itu memberikan temu bual hebat di mana dia mengecam taktik Tuchel, menegaskan dia tidak berpuas hati dengan peranannya di bawah pengurus.

Sekarang Tuchel telah dipecat, ia menimbulkan kemungkinan penyerang itu menjadi sebahagian daripada rancangan masa depan Chelsea sekali lagi dengan perjanjian pinjaman semasanya dengan Inter tidak termasuk sebarang kewajipan untuk membuat perjanjian itu kekal.

“Ia berita baharu. Saya tidak tahu apa kesannya,” kata Marotta kepada Sky Italia, bertindak balas terhadap pemecatan Tuchel.

“Kami benar-benar mahu mendapatkan sumbangan terbaik daripada Lukaku, dan kemudian pada penghujung musim kami akan duduk dan membincangkannya dengan Chelsea.

“Saya tidak tahu sama ada pertukaran jurulatih bermakna kepulangannya adalah automatik, sukar untuk diramalkan hari ini.”

Lukaku telah menjaringkan satu gol setakat ini untuk Inter musim ini, terlepas dua perlawanan terakhir mereka kerana kecederaan.

Share Post:

Related Posts