by Azhan Mohi in
Premier League

Ketua Eksekutif Arsenal, Vinai Venkatesham berkata kelab itu akan menyokong Mikel Arteta semasa jendela perpindahan Januari tetapi enggan tertarik untuk mengejar Mykhailo Mudryk.

Arteta mahu memperkuatkan skuad Arsenal bulan ini dalam usaha untuk membimbing Arsenal merangkul kejuaraan liga pertama mereka sejak 2004.

The Gunners telah mendahului lima mata daripada juara bertahan Manchester City tetapi Arteta percaya bantuan diperlukan untuk mengekalkan pasukan Pep Guardiola daripada tendangan.

Venkatesham berkata Arsenal mempunyai ‘rancangan yang sangat jelas’ berhubung jendela perpindahan dan berjanji untuk menyokong Arteta jika perjanjian yang betul muncul.

“Kami mempunyai rancangan yang sangat jelas, diketuai oleh Edu, dari segi apa yang kami mahu lakukan untuk mengukuhkan skuad,” kata Venkatesham kepada Sky Sports.

“Setiap tingkap perpindahan sudah tentu, kami akan melihat peluang yang ada di luar sana.

“Jika sesuatu yang masuk akal dari perspektif teknikal dan perspektif kewangan, sudah tentu kami akan melihatnya tetapi kami gembira dengan skuad yang kami ada.

“Kami akan melihat sekeliling seperti yang kami lakukan pada setiap jendela perpindahan tetapi kami mempunyai rancangan jangka panjang.”

Arsenal telah menjadikan Shakhtar Donetsk dan pemain antarabangsa Ukraine, Mudryk sebagai sasaran utama mereka bulan ini tetapi berdepan saingan daripada saingan Premier League, Chelsea.

Ditekan sama ada Arsenal semakin hampir untuk menandatangani Mudryk dari Shakhtar, Venkatesham menambah: “Anda tahu jawapan yang saya akan berikan kepada anda. Kami tidak akan bercakap tentang pemain tertentu.”

Arsenal telah memenangi tiga daripada empat perlawanan mereka sejak Piala Dunia Qatar untuk mengukuhkan pendahuluan mereka di puncak Liga. Pasukan Arteta akan berdepan saingan utara London, Tottenham pada hari Ahad.

Share Post:

Related Posts