by Azhan Mohi in
Premier League

Pemain tengah Manchester United, Casemiro percaya Erik ten Hag memiliki sikap obses untuk menang adalah kualiti yang dilihatnya hanya dalam beberapa pengurus lain yang di bawahnya.

Pemain antarabangsa Brazil itu menyertai United dalam perjanjian £70 juta daripada Real Madrid pada musim panas dan telah mula berkembang maju dalam pasukan Ten Hag selepas permulaan yang lemah dalam kariernya di Old Trafford.

United, sementara itu, tidak tewas dalam lapan perlawanan terakhir mereka dalam semua pertandingan dan menentang Real Sociedad dalam Europa League pada petang Khamis dalam perebutan tempat teratas Kumpulan E.

Bercakap menjelang perlawanan Europa League untuk United, Casemiro ditanya apa yang boleh dia pelajari daripada Ten Hag selepas beliau pernah bermain di bawah Carlo Ancelotti, Zinedine Zidane, Luis Felipe Scolari dan Tite.

“Selepas berada dalam bola sepak untuk beberapa lama, walaupun saya baru berusia 30 tahun, obsesinya [Ten Hag] untuk menang adalah yang paling mengejutkan saya,” kata Casemiro.

“Saya fikir dia mempunyai banyak kekuatan, kita semua tahu ia adalah satu proses dan kami berkembang bersama. Kita semua melihat dia mahu menang dan obsesinya untuk mengajar kita dan menjadikan kita lebih baik sehingga milimeter adalah kuncinya.

“Obsesi untuk menang adalah sesuatu yang saya hanya lihat dengan sangat sedikit ada pada pengurus.”

Sementara itu, Ten Hag mendedahkan apa yang mendorong Casemiro meninggalkan Real Madrid untuk United.

‘‘Dia memberitahu saya apabila kami mengadakan perbincangan pertama dia memerlukan cabaran baharu kerana dengan Real Madrid dia memenangi segala-galanya,’’ kata Ten Hag.

“Dia adalah sebahagian besar Real Madrid, namun mereka tidak mahu dia pergi tetapi dia mempunyai perasaan saya perlu pergi ke kelab lain, ke liga lain untuk membuktikan diri saya dan itu menunjukkan keinginannya, saya sangat menyukainya.

“Saya rasa sejak hari pertama dia datang dengan sikap itu pada setiap latihan, setiap perlawanan dan dia membuktikannya. Saya sangat menyukainya dan dia akan menjadi lebih penting kepada pasukan kami.

“Saya berkata pada hari yang lain, dia adalah simen antara batu di dalam dan di luar milikan. Anda lihat dia berkembang dari satu perlawanan ke satu perlawanan dan dengan itu, pasukan kami semakin berkembang.

“Kami benar-benar gembira dengan proses itu tetapi kami perlu meneruskan proses itu, kerana kami tidak berpuas hati, bagus tidak cukup bagus, kami perlu melakukan lebih baik, jadi esok kami mempunyai satu lagi cabaran dan satu lagi ujian untuk melakukan yang lebih baik.”

Share Post:

Related Posts