by Azhan Mohi in
Carabao Cup

Biarpun dinobatkan sebagai Man of the Match ketika dia mengumpul trofi pertamanya sebagai pemain Manchester United tetapi Casemiro tidak gembira selepas pasukannya menewaskan Newcastle United dalam perlawanan akhir Piala Carabao.

Pemain Brazil itu membuka jaringan di Wembley apabila dia menanduk masuk sepakan percuma Luke Shaw pada separuh masa pertama.

Marcus Rashford menjaringkan gol kedua dan United melonjak naik pada separuh masa kedua, dengan pasukan bimbingan Eddie Howe gagal mencari jalan.

The Red Devils mempunyai banyak peluang untuk meraih gol ketiga dan tiada siapa yang bersalah kerana mensia-siakan ruang yang ditinggalkan oleh Newcastle ketika mereka menolak ke hadapan daripada Bruno Fernandes.

Playmaker Portugal itu berpeluang menambah gol lewat dan dia berpeluang menyelinap sama ada Jadon Sancho atau Scott McTominay.

Tetapi Fernandes memilih untuk pergi sendiri dan selepas membawa bola, dia melihat usahanya diselamatkan oleh Loris Karius.

Perlawanan telah berakhir dengan berkesan pada ketika itu tetapi Casemiro – pemenang Liga Juara-Juara lima kali – menunjukkan mentaliti elitnya dengan menegur Fernandes semasa perayaan selepas itu.

Ketika pemain United bersiap sedia untuk berjalan di tangga Wembley yang terkenal, Casemiro menuju ke Fernandes.

Pemain Brazil itu boleh dilihat dengan jelas sedang berbalah dengan playmaker itu, memberi isyarat dengan tangannya ke kawasan di mana Fernandes gagal melepasi.

Playmaker Portugis itu secara berseloroh mengambil bahagian dan mempertahankan dirinya, mungkin menegaskan dia tidak mempunyai pilihan lain selain mencuba.

Walau apa pun, Casemiro memecah watak dan membenarkan senyuman terukir di wajahnya ketika dia bersedia untuk menjulang trofi pertamanya sebagai pemain United.

Tiada masa untuk berehat untuk United, dengan West Ham akan datang dalam Piala FA di Old Trafford pada hari Rabu. United masih bertarung dalam Piala FA, Liga dan Liga Europa.

Share Post:

Related Posts