by Azhan Mohi in
Premier League

Casemiro berkata dia ‘sedih’ melihat Cristiano Ronaldo meninggalkan Manchester United tetapi percaya bekas rakan sepasukannya ‘tahu apa yang baik untuknya’.

United bertindak pantas untuk menamatkan kontrak Ronaldo berikutan temu bual kontroversinya dengan Piers Morgan beberapa minggu lalu di mana dia mengkritik Erik ten Hag dan pemilik kelab.

Ronaldo kini bebas untuk menyertai kelab baharu, manakala United sedang berusaha untuk menggantikan pemain berusia 37 tahun itu pada jendela perpindahan Januari.

Sementara itu, Casemiro mengadakan pertemuan semula dengan Ronaldo selepas beberapa tahun bersama di Real Madrid dan pemain antarabangsa Brazil itu percaya United telah kehilangan ‘salah satu yang terbaik di dunia’ minggu ini.

Apabila ditanya sama ada dia bercakap dengan Ronaldo mengenai pemergiannya, Casemiro berkata semasa sidang akhbar Piala Dunianya dengan Brazil: “Saya tidak bertukar sebarang mesej dengannya tetapi Cristiano adalah pemain yang benar-benar berpengalaman dan tahu apa yang baik untuk kerjayanya.

“Sudah tentu kami sedih, terutamanya di Manchester, kerana anda bercakap tentang salah seorang pemain terbaik dalam sejarah.

“Cristiano sudah dewasa dan tahu apa yang terbaik untuknya.

“Sebagai kawan, kami hanya mendoakan yang terbaik untuknya di dunia dan dari segi bola sepak berharap semuanya berjalan lancar – kecuali apabila dia bermain menentang kami.”

Apabila ditanya sama ada minggu yang sukar selepas penyingkiran di United, Ronaldo berkata selepas kemenangan Portugal ke atas Ghana pada petang Khamis: “Adalah penting kami menang.

‘‘Ia adalah seminggu yang menghabiskan bab ini. Ia ditutup dan sekarang saya mahu mulakan dengan kaki yang baik. Kami mula, kami menang.

“Saya boleh membantu pasukan saya dan semua yang lain tidak penting.”

Share Post:

Related Posts