by klasikko in
Premier League

Pemain tengah Manchester United, Casemiro dilaporkan telah memberitahu rakan rapatnya bahawa dia menyesal meninggalkan Real Madrid untuk berhijrah ke Old Trafford.

Pemain Brazil itu merupakan pemain utama selama bertahun-tahun di Madrid, memenangi Liga Juara-Juara bersama kelab gergasi Sepanyol itu musim lalu.

Tetapi dirinya kini sering memanaskan bangku simpanan untuk United setakat musim ini dan masih sukar dilihat sama ada Casemiro boleh menyesuaikan diri dengan taktikal Erik ten Hag.

Tetapi buat masa ini, dia telah merasakan melakukan keputusan yang salah untuk meninggalkan Real dan menyertai Red Devils, menurut akhbar Sepanyol Todo Fichajes.

Casemiro sememangnya cukup bagus untuk memulakan perlawanan dengan kerap untuk Man Utd, tetapi mungkin dia bukan pilihan utama Ten Hag untuk peranan itu di bahagian tengah.

Selainnya pemain tengah Barcelona, ​​Frenkie de Jong telah menjadi sasaran United semasa musim panas, tetapi dia tidak berminat untuk terbang ke Manchester.

Casemiro mungkin merupakan pilihan Pelan B dan gagal menembusi kesebelasan utama kerana bersaing posisi dengan Scott McTominay.

Bekas pemain tengah United, Luke Chadwick menjangkakan Casemiro akan mula mengambil alih tugas McTominay selepas kekalahan teruk di Manchester Derby pada hujung minggu lalu.

“Ia adalah keputusan besar untuk dibuat. Saya rasa secara adil McTominay mendapat tempatnya dalam pasukan, yang menyebabkan kepada kekalahan ini.

“Saya juga fikir United tidak mampu menandingi pasukan seperti Man City ini lagi musim ini, walaupun dengan pemain yang menawarkan apa yang Casemiro lakukan di sana.

“Saya fikir ia akan menjadi cabaran sebenar untuk mengawal serangan City, dengan bagaimana baik mereka bermain,” kata Chadwick.

“Bayangkan Casemiro dibawa masuk untuk menjadi pemain tengah pertahanan utama di depan benteng pertahanan.

“Selepas perlawanan ini, kita akan fikir mungkin Ten Hag akan mencari jalan untuk memulakannya dalam perlawanan mendatang, saya tidak rasa dia dibawa masuk untuk duduk di bangku simpanan.

“Jelas sekali dia masuk sebagai pemain gantian, dan dia tidak cemerlang, tetapi dia menyumbang kepada prestasi yang sedikit meningkat pada separuh masa kedua.

“Saya menjangkakan Casemiro akan terlibat ke dalam pasukan utama di bahagian tengah pertahanan bersama dengan Christian Eriksen.”

Share Post:

Related Posts