by Azhan Mohi in
Premier League

Moises Caicdeo telah melontarkan mesej kepada peminat Chelsea selepas penampilan sulung yang seperti mimpi buruknya dalam kekalahan 3-1 kepada West Ham pada hari Ahad.

Chelsea mengumumkan pembelian Caicedo dari Brighton dalam perpindahan rekod Britain bernilai £115 juta minggu lepas.

Pemain tengah antarabangsa Ecuador itu mempunyai penampilan sulung untuk dilupakan di Stadium London, bagaimanapun, ketika dia masuk dari bangku simpanan pada minit ke-61.

Dengan Chelsea ketinggalan 2-1 dan West Ham bermain 10 orang, the Blues sedang mencari gol penyamaan lewat sebelum Caicedo menjatuhkan Emerson di dalam kotak dan memberikan penalti – yang dijaringkan Lucas Paqueta untuk memastikan kemenangan 3-1.

Lagenda Liverpool mengecam terjahan yang dilakukan Caicedo itu dan menyifatkan ia sebagai mimpi ngeri kepada pemain tersebut.

“Pemain itu Caicedo telah mengalami sedikit mimpi ngeri sejak dia datang, anda perlu katakan,” kata Carragher di Sky Sports.

“Ia adalah cabaran yang malang dan malas. Emerson sentiasa tahu dia akan sampai ke sana sebelum dia. Kami semua menontonnya!

“Dia tidak bermula hebat sejak datang.”

Caicedo kini telah bertindak balas terhadap penampilan sulungnya yang seram dan menyiarkan di Instagram: “Ia bukanlah debut yang saya jangkakan.

“Tetapi saya gembira mendapat minit pertama saya bersama kelab besar ini. Kami akan terus bekerja keras untuk meletakkan pasukan ini di tempat yang sepatutnya.

“Terima kasih kepada peminat yang menyokong saya.”

Ketua jurulatih Chelsea, Mauricio Pochettino, ditanya mengenai Caicedo yang mengakui sepakan penalti, berkata: “Ia adalah kesan yang sangat negatif kepada pasukan.

“Dia memberitahu kami dia sudah bersedia, saya rasa 30 minit adalah baik untuknya, banyak perkara positif dan dia mungkin kecewa tetapi kami perlu meneruskan dan dia akan menjadi pemain yang baik untuk kami.

“Saya tidak boleh mengubah ucapan saya selepas Liverpool – kita perlu percaya pada proses itu dan kita perlu terus bertenang, dan itulah prosesnya.”

Share Post:

Related Posts