by Azhan Mohi in
Premier League

Bruno Fernandes telah memuji bos Manchester United, Erik ten Hag kerana membawa lebih kestabilan dan disiplin kepada kelab, malah kelihatan menyokong tindakan kerasnya terhadap Cristiano Ronaldo.

The Red Devils memperoleh kemenangan 3-0 ke atas Nottingham Forest pada petang Selasa ketika mereka meneruskan kempen Liga dan mereka kini hanya empat mata di belakang Newcastle di tangga kedua dengan satu perlawanan dalam tangan.

Marcus Rashford dan Anthony Martial kedua-duanya mendapat jaringan untuk meredakan kebimbangan mengenai kekurangan pilihan serangan United berikutan penamatan kontrak Ronaldo.

Superstar Portugal itu – yang enggan diturunkan menentang Tottenham pada awal musim ini – memberikan temu bual yang panas bulan lalu kepada Piers Morgan di mana dia mendakwa dia ‘tidak akan menghormati’ Ten Hag.

Tetapi rakan senegara Fernandes jelas tidak merasakan perkara yang sama dan telah memuji disiplin serta peraturan yang diperkenalkan oleh jurulatih Belanda itu.

Dia berkata skuad kini tahu mereka akan ‘keluar’ jika mereka tidak melakukan apa yang diminta daripada mereka – tidak berbeza dengan apa yang berlaku dengan Ronaldo.

Bercakap kepada NBC Sports selepas kemenangan ke atas Forest, dia berkata: “Saya rasa anda menikmatinya apabila anda memenangi perlawanan.

“Jadi jika anda menang, semua orang akan lebih gembira. Anda tahu penyerang mahu mendapatkan gol dan bantuan mereka, perkara seperti itu, ia sentiasa penting untuk semua orang.

“Tetapi saya fikir perkara utama untuk kami – kerana kami telah melalui detik sukar dengan pertukaran jurulatih dan segala-galanya – jadi kami mungkin mendapati kini jurulatih yang memberikan kami kestabilan.

“Itu sangat penting dan sesuatu yang hilang, dan juga disiplin yang besar. Itu adalah sesuatu yang, bagi saya, sangat besar dalam pasukan kami yang kami perlukan – saya fikir dalam setiap pasukan, mungkin.

“Tetapi saya fikir dalam pasukan kami, kami kehilangan sedikit perkara itu, tetapi kini semua orang memahami bahawa anda melakukan apa sahaja yang anda perlu lakukan atau anda berada di luar.”

Ditanya sama ada dia menikmati bola sepaknya di United lebih daripada sebelumnya, Fernandes menyambung: “Tidak, tidak, jelas saya mempunyai masa yang indah di sini.

“Jelas sekali saya fikir jika kita bercakap dari segi statistik, tahun pertama saya atau setahun setengah adalah menakjubkan.

“Tetapi mungkin sekarang saya tidak mendapat gol dan bantuan yang sama tetapi mungkin saya bermain lebih baik, atau lebih terlibat dalam permainan berbanding sebelum ini.

“Jelas sekali saya fikir ia sangat penting bagi saya jika pasukan menang, kerana itu menjadikan minggu anda berminggu-minggu.

“Lebih mudah untuk pergi ke latihan dan melihat wajah yang sama setiap hari apabila anda menang.

“Apabila anda kalah dan anda masuk dan melihat wajah yang sama, ia agak sukar.”

Share Post:

Related Posts