by Azhan Mohi in
Premier League

Alan Shearer percaya Bruno Fernandes kelihatan lebih gembira dalam pasukan Manchester United tanpa Cristiano Ronaldo di atas padang.

United melangkah setapak lagi ke hadapan di bawah kendalian Erik ten Hag pada petang Rabu ketika mereka mempamerkan aksi cemerlang dalam kemenangan 2-0 ke atas Tottenham di Old Trafford.

Fernandes, yang menjaringkan gol untuk menggandakan pendahuluan United pada separuh masa kedua, dinamakan sebagai pemain terbaik perlawanan itu kerana prestasinya yang memberangsangkan menentang pasukan Antonio Conte.

Ronaldo, sementara itu, ditinggalkan sebagai pemain gantian yang tidak digunakan oleh Erik ten Hag dan memilih untuk meninggalkan ruang rehat untuk berjalan semula ke bilik persalinan sebelum perlawanan tamat.

Dan Shearer percaya Fernandes kelihatan pemain yang lebih baik tanpa Ronaldo dalam pasukan yang sama.

“Adakah saya akan membangkitkan keadaan jika saya berkata Bruno kelihatan lebih gembira dalam pasukan ini tanpa Ronaldo?” Shearer berkata semasa ulasan untuk Amazon Prime Sport.

“Saya hanya melihat prestasinya malam ini[Rabu] dan melihat tenaganya dan melihat kualiti kepimpinannya dan melihat apa yang dia lakukan baik secara bertahan mahupun menyerang.

“Beliau telah melakukan begitu banyak untuk mereka dalam persembahan malam ini[Rabu]. Dia berhak mendapat gol itu.”

Sementara itu, Ten Hag telah berikrar untuk ‘berurusan’ dengan kelakuan Ronaldo pada hari Khamis dan mengesahkan Ronaldo tidak akan dibawa untuk pertemuan menentang Chelsea.

“Ya, saya tidak ambil peduli tentang perkara itu, kita uruskan perkara itu esok[Khamis],” kata pengurus United itu.

“Kami mahu memberi tumpuan kepada pasukan ini, ia adalah persembahan yang menakjubkan daripada kesemua 11 pemain.

“Saya perlu menyebut, saya berkata 11 pemain, saya perlu membetulkan diri saya: ia adalah persembahan juga daripada pemain gantian yang datang yang mempunyai peranan yang baik dan, sekali lagi, ia adalah persembahan skuad.

“Dan, sebagai jawapan kepada soalan anda, kami menanganinya esok dan apa yang kami lihat hari ini ialah 11 pemain yang bertahan, 11 pemain yang menyerang terdapat banyak dinamik dalam serangan juga. Saya gembira dengan itu tetapi saya tidak akan mengatakan saya benar-benar berpuas hati kerana yang baik tidak cukup baik, itu mesti menjadi standard di sini.”

Share Post:

Related Posts