by Azhan Mohi in
Premier League

Bruno Fernandes telah membalas dakwaan dia mengkritik bekas rakan sepasukan Manchester United, Cristiano Ronaldo dengan komen selepas perlawanan pada hari Sabtu.

United bangkit dari ketinggalan di Old Trafford untuk menewaskan seteru Manchester City 2-1, dengan Fernandes menjaringkan gol penyamaan lewat hanya beberapa minit sebelum gol kemenangan Marcus Rashford.

Ia adalah keputusan yang hebat untuk pasukan Erik ten Hag yang kini memenangi sembilan perlawanan terakhir berturut-turut dalam semua pertandingan.

Ramai yang memuji Red Devils kerana perpaduan dan kebersamaan mereka dalam apa yang bermula sebagai musim yang sangat sukar untuk kelab itu dan Fernandes, yang mengetuai United dalam perlawanan derby, turut menyebut perkara ini dalam wawancara selepas perlawanannya.

Pemain berusia 28 tahun itu memberitahu BT Sport: “[Kami] dahulu individu, kini kami adalah satu pasukan. Anda boleh melihat pasukan yang sesuai yang bekerja untuk satu sama lain.”

Tetapi ada yang mentafsirkan ini sebagai juga memberi perlian kepada Ronaldo yang meninggalkan kelab bulan lalu kerana berselisih dengan Ten Hag dan rakan sepasukannya.

Dalam temu bual hebat dengan Piers Morgan, penyerang legenda itu menempelak pemain United, walaupun ramai yang menuduh pemain berusia 37 tahun itu ego dan mementingkan diri sendiri.

Tetapi Fernandes, yang berkawan baik dengan Ronaldo melalui pasukan kebangsaan Portugal, kini telah menafikan sekeras-kerasnya dakwaan ini melalui media sosial.

“Saya tahu bahawa sukar untuk melihat Manchester United bermain dengan baik, [tetapi saya] tidak mempunyai apa-apa untuk [dikatakan] tentang kami dalam berita selain daripada perkara yang baik,” kata pemain tengah menyerang itu dalam cerita Instagramnya.

“Cristiano adalah sebahagian daripada pasukan kami selama separuh musim dan seperti yang saya katakan dalam banyak temu bual, semua orang sejak Liverpool menjadi hebat dan bertindak seperti pasukan yang betul dan anda boleh melihat hasilnya.

“Jangan gunakan nama saya untuk menyerang Cristiano. Kami teruskan!”

United kini hanya ketinggalan enam mata di belakang pendahulu liga, Arsenal dan, sekiranya keputusan lain berjaya, mereka juga boleh menyamai mata dengan Gunners jika menewaskan mereka di Emirates Ahad depan.

Share Post:

Related Posts