by Azhan Mohi in
Premier League

Pemain sayap Shakhtar Donetsk, Mykhaylo Mudryk telah mengesahkan dia mahu menyertai Arsenal pada Januari dan akan mendapati mustahil untuk menolak perpindahan ke Emirates.

The Gunners menyatakan minat untuk menandatangani Shakhtar dan bintang Ukraine, Mudryk semasa jendela perpindahan musim panas, manakala kelab lain seperti Everton turut dikaitkan dengan perpindahan.

Mudryk membuktikan dirinya sebagai ahli penting skuad Shakhtar musim lalu dan menjaringkan gol dalam kemenangan mengagumkan kelab itu 4-1 dalam Liga Juara-Juara ke atas RB Leipzig pada malam Selasa.

Arsenal boleh menghidupkan semula minat mereka terhadap Mudryk pada Januari kerana Mikel Arteta masih berminat untuk meningkatkan skuadnya di kawasan padang itu.

Mudryk mengakui ia akan menjadi ‘impian’ untuk mendapatkan perpindahan ke Premier League dan berkata dia akan mendapati mustahil untuk menolak perpindahan ke Arsenal.

“Pada musim sejuk kita akan lihat,” Mudryk memberitahu CBS Sports apabila ditanya tentang masa depannya. “Terdapat banyak perbincangan mengenai perpindahan dan spekulasi mengenai kelab mahukan saya.

“Tetapi biasalah. Sekarang saya berada di Shakhtar dan saya mahu bermain dalam pasukan ini, saya suka pasukan ini, saya suka setiap pemain dalam pasukan ini. Shakhtar kini rumah saya.

“Adalah penting bahawa sekarang semua fikiran saya tertumpu pada Shakhtar – tetapi pada musim sejuk kita akan lihat.”

Ditanya sama ada impiannya untuk berpindah ke Premier League dan berpotensi menyertai Arsenal, dia menambah: “Ya, ya. Saya fikir setiap pemain mengimpikan Premier League.

“Sukar untuk dikatakan tetapi Arsenal adalah pasukan yang sangat bagus, jurulatih yang sangat baik. Saya suka cara mereka bermain. Dari pihak saya, saya tidak boleh berkata tidak [kepada Arsenal] tetapi perpindahan bukan hanya bergantung kepada keputusan saya.”

Share Post:

Related Posts