by Azhan Mohi in
Premier League

Penjaga gol Eintracht Frankfurt, Kevin Trapp mengesahkan dia telah menolak tawaran untuk menyertai Manchester United.

Pasukan Premier League itu tidak sabar-sabar untuk membawa masuk penjaga gol baru untuk memberi perlindungan dan mencabar David de Gea untuk tempat nombor 1.

Pemain antarabangsa Jerman, Trapp telah muncul sebagai sasaran utama kelab tetapi pemain berusia 32 tahun itu telah mendedahkan dia telah memutuskan untuk tidak berpindah ke Old Trafford.

“Terdapat banyak perbincangan mengenai minat Manchester United sejak kebelakangan ini,” tulis Trapp di Instagram.

“Memang ada tawaran bertulis. Manchester United adalah kelab global dan saya harap semua orang dapat memahami bahawa saya sedang mempertimbangkan dan memikirkan tawaran seperti ini.

“Semalam, bagaimanapun, saya memaklumkan kepada mereka yang bertanggungjawab di kedua-dua kelab bahawa saya telah membuat keputusan mengenai Eintracht. Saya mengalami perkara yang tidak dapat dilupakan di sini bersama Frankfurt dan kami mencipta sejarah bersama. Permulaan musim agak sukar, tetapi saya mempunyai kepercayaan mutlak kepada kami.”

United membenarkan Dean Henderson menyertai Nottingham Forest secara pinjaman sepanjang musim pada musim panas ini dengan keperluan mereka untuk penjaga gol nombor 2 yang cekap berikutan permulaan goyah de Gea pada musim ini.

Pemain Sepanyol itu telah melepaskan tujuh gol dalam tiga perlawanan pembukaan musim ini, mengharungi petang yang menyedihkan dalam kekalahan 4-0 kepada Brentford.

Persoalan mengenai keupayaannya untuk bermain dari belakang telah menimbulkan keraguan tentang masa depannya dalam sistem Erik ten Hag, dengan kelab itu ingin membawa pilihan yang lebih mahir dengan bola di kakinya.

Frankfurt dianggap meminta £21 juta untuk Trapp. United kini berfikir telah mengemukakan bidaan untuk menandatangani penjaga gol Newcastle Martin Dubravka secara pinjaman untuk baki musim ini.

Dubravka telah tergelincir di peringkat teratas di St James’ Park berikutan ketibaan Nick Pope dari Burnley, dengan pemain antarabangsa England itu memulakan musim sebagai pemain nombor satu Eddie Howe.

Rundingan antara United dan Newcastle sedang dijalankan dan pemain berusia 33 tahun itu berkemungkinan akan berpindah ke Old Trafford sebelum tarikh akhir perpindahan minggu depan.

United juga meneroka kemungkinan mendapatkan Odysseas Vlachodimos dari Benfica tetapi kelab Portugal itu tidak mahu menjual.

Share Post:

Related Posts