by klasikko in
Premier League

Penyerang muda, Christian Pulisic dikatakan mahu meninggalkan Chelsea untuk menyertai Newcastle pada Januari nanti.

Menurut Todofichajes, Newcastle terbuka hati untuk mempelawa pemain Amerika itu dan hanya perlu bersetuju dengan perjanjian bersama The Blues.

Newcastle sanggup membelanjakan sehingga €40 juta untuk melengkapkan perpindahannya dan kelab Tyneside itu bakal mengemukakan tawaran awal tahun nanti.

Kontrak Pulisic di Stamford Bridge akan tamat pada 2024 tetapi pemain berusia 24 tahun itu bukanlah pemain utama yang tetap bersama The Blues.

Dia dikatakan kecewa dengan kekurangan masa permainan di bawah bos Chelsea sebelum ini, Thomas Tuchel.

Pulisic hanya memulakan dua perlawanan untuk Chelsea di Premier League musim ini dengan Graham Potter menurunkannya dalam aksi bertemu Wolves baru-baru ini.

Bagaimanapun, pemain Amerika itu belum pernah beraksi dan The Blues telah memenangi lima perlawanan terakhir berturut-turut, empat daripadanya tanpa pemain sayap itu.

Pemain berusia 24 tahun tersebut mungkin kecewa tetapi Potter telah memberinya harapan dengan mengatakan keadaan boleh berubah dengan cepat.

Bos Chelsea itu menjelaskan tentang situasi Pulisic:

“Saya tidak mengatakan saya betul sepanjang masa, saya tidak betul tetapi seseorang perlu berubah.

“Buat Christian, saya akan katakan dia hebat, sangat baik dengan rakan sepasukan dan menyumbang ketika (perlawanan) Wolves.

“Dia mendesak untuk mendapatkan tempat, mendesak untuk permulaan. Keadaan berubah dengan cepat dalam bola sepak dan dia perlu bersedia.”

Sekiranya keadaan tidak berubah, bagaimanapun, perpindahan ke Newcastle mungkin ada dalam perancangannya.

Share Post:

Related Posts