by Azhan Mohi in
Premier League

Thiago Silva telah mendedahkan dia memberitahu Chelsea untuk meneroka kemungkinan mendapatkan Lucas Paqueta sebelum rakan senegaranya menjadi pemain termahal West Ham.

The Hammers mengesahkan awal minggu ini bahawa mereka telah menyelesaikan ‘perjanjian rekod kelab’ untuk pemain tengah Brazil, Paqueta.

Walaupun West Ham telah membayar awal £36.5 juta untuk bintang Lyon itu, perjanjian itu boleh meningkat kepada lebih daripada £50 juta jika tambahan dipenuhi – mengatasi pembelian £45 juta Sebastien Haller dari Eintracht Frankfurt.

Silva mengagumi rakan sepasukannya di Brazil dan berkata dia bercakap dengan Chelsea tentang mengejar pemain tengah itu sebelum dia berpindah ke saingan London mereka, West Ham.

“Saya dengar dia akan meninggalkan Lyon [jadi] mengadakan beberapa perbualan di sini dengan beberapa orang, tetapi malangnya perkara tidak menjadi,” Silva memberitahu ESPN Brazil.

“Kami tidak 100% pasti dia akan meninggalkan Lyon. Minggu lalu tiba, perkara ini menjadi lebih jelas dan kami mempunyai beberapa keutamaan lain kerana kecederaan yang kami alami dalam pasukan.

“Jadi kami memerlukan penyerang, seorang lagi pertahanan. Seorang pemain tengah, agak kurang. Saya fikir itulah sebabnya keadaan tidak berkembang dengan baik.

“Tetapi saya gembira untuk Paqueta kerana West Ham sememangnya mempunyai struktur yang sangat baik, ia adalah kelab yang hebat dalam kancah Premier League.”

Paqueta, yang kelihatan bersedia untuk dimasukkan ke dalam skuad Brazil untuk Piala Dunia akhir tahun ini, membuat penampilan sulung di West Ham ketika seri 1-1 dengan Tottenham.

Pemain berusia 25 tahun itu akan berusaha membantu pasukan David Moyes memperoleh keputusan positif menentang Chelsea pada hari Sabtu dan Silva menambah: “Saya harap dia boleh sedih pada hari Sabtu.

“Selepas itu dia boleh kekal gembira dan pergi ke Piala Dunia dengan cara yang dia tahu, cara dia lakukan, iaitu bermain bola sepak yang bagus.”

Share Post:

Related Posts