by Azhan Mohi in
Premier League

Bintang Arsenal, Gabriel tidak dapat menahan perlian terhadap bekas rakan sepasukan Pierre-Emerick Aubameyang selepas dia memberikan Chelsea kepada kekalahan derby London menentang Gunners.

Pemain pertahanan itu menjaringkan satu-satunya gol permainan ketika Arsenal meneruskan rentak mereka dengan kemenangan mengagumkan 1-0 di Stamford Bridge.

Peningkatan permainan telah dikuasai oleh fakta bahawa Aubameyang berdepan bekas pasukannya buat kali pertama sejak pemergiannya Januari lalu.

Pemain antarabangsa Gabon itu dilucutkan jawatan kapten dan dibenarkan menyertai Barcelona selepas berselisihan faham dengan Mikel Arteta.

Aubameyang merekodkan promosi pra-perlawanan di mana dia berkata dia ‘bersedia’ untuk perlawanan itu dan ia ‘tiada perkara peribadi’ sekarang kerana dia bermain untuk saingan Chelsea.

Granit Xhaka adalah satu-satunya pemain yang memeluk Aubameyang sepenuhnya semasa berjabat tangan sebelum perlawanan dan penyerang itu mengalami petang yang sukar sebelum digantikan pada pertengahan separuh masa kedua.

Gabriel mengawal Aubameyang sepanjang perlawanan dan dia mempunyai peluang terbaik untuk meninjau bekas rakan sepasukannya selepas dia menjaringkan gol kemenangan kepada pasukannya apabila dia menanduk sepakan sudut Bukayo Saka.

Pemain Brazil itu melalui Twitter dan memetik promosi BT Sport Aubameyang dan mengingatkannya bahawa ‘London adalah Merah’.

“NOTHING PERSONAL..LONDON IS RED,” tulis Gabriel dalam huruf besar.

Share Post:

Related Posts