by klasikko in
La Liga

Manchester United telah mengejar Frenkie de Jong dari Barcelona sepanjang musim panas tetapi tidak mendapat apa-apa dalam percubaan mereka untuk menandatangani pemain tengah itu.

Erik ten Hag mahu bersatu semula dengan bekas pemainnya tetapi jelas bintang Belanda itu tidak mahu meninggalkan Sepanyol ke Old Trafford.

Sudah sebulan lebih United itu mencapai persetujuan dengan gergasi La Liga untuk pemain berusia 25 tahun itu.

Man United bersetuju untuk membayar Barcelona yuran terjamin sebanyak €75m untuk De Jong bersama tambahan bernilai €10m turut dilampirkan pada perjanjian itu.

Bagaimanapun, menurut akhbar Belanda De Telegraaf, tawaran itu kini telah tamat kerana De Jong enggan menandatangani untuk mereka.

Ini adalah tamparan terbaharu dalam minggu yang huru-hara untuk kelab Manchester kerana tiada apa yang berlaku untuk Ten Hag.

Lembaga Red Devils nampaknya tidak mampu untuk menyediakan bos United yang baharu dengan pemain yang dia perlukan untuk menjadikan kelab itu berdaya saing semula.

Ini adalah tindakan terbaharu seperti orang baru kerana kelab itu sama ada tidak dapat memenuhi tarikh akhir atau baru sahaja berputus asa dengan perjanjian itu.

Di mana masa depan De Jong tidak pasti pada masa ini, kerana menurut Sky Sports, Chelsea bersedia untuk menandatangani pemain berusia 25 tahun itu jika Barcelona membenarkan pemain tengah itu pergi bulan ini.

Kelab Catalan tersebut nampaknya menolak bintang Belanda itu ke arah pintu keluar dan pastinya akan menyakitkan Man United melihat pemain yang mereka kejar sepanjang musim panas akan berbaju biru di Stamford Bridge nanti.

Share Post:

Related Posts