by Azhan Mohi in
Premier League

Yunus Musah menegaskan dia terbuka kepada prospek untuk kembali ke Arsenal tetapi berkata dia ‘sangat gembira’ di Valencia.

Pemain tengah itu menyertai akademi Arsenal pada usia sembilan tahun dan kekal bersama The Gunners selama tujuh tahun sehingga dia menyertai Valencia pada 2019.

Pemain berusia 19 tahun itu kini telah memantapkan dirinya dalam pasukan Valencia dan juga dalam barisan untuk menjadi sebahagian daripada skuad Amerika Syarikat untuk kempen Piala Dunia mereka di Qatar akhir bulan ini.

Difahamkan Musah mempunyai klausa pelepasan €100 juta (£87 juta) dalam perjanjiannya dengan Valencia yang berjalan sehingga 2026, manakala pemain tengah itu telah dikaitkan dengan Arsenal, Liverpool dan Juventus.

Apabila ditanya tentang kemungkinan kembali ke Arsenal, Musah memberitahu CBS Sports: “Anda tidak pernah tahu.

“Saya mempunyai masa yang hebat di Arsenal membangun di sana, saya masih mempunyai kawan di sana, jurulatihnya hebat, menjadi pemain Arsenal secara amnya adalah hebat.

“Saya suka bermain untuk Arsenal. Saya tidak menentang kelab itu dan jika suatu hari nanti ternyata sudah tiba masanya untuk kembali maka ia mungkin.

“Buat masa ini saya sangat gembira di Valencia dan saya tidak sabar untuk meneruskan musim ini dengan cara yang sama yang kami lakukan sekarang.”

Share Post:

Related Posts