by Azhan Mohi in
Premier League

Odion Ighalo percaya Victor Osimhen adalah ‘sesuai’ untuk Manchester United dan berkata dia akan menggesa penyerang Napoli itu untuk menyertai pasukan Erik ten Hag pada musim panas ini.

Osimhen berada dalam prestasi terbaik untuk Napoli dengan 21 gol dalam 26 penampilan setakat musim ini.

Ten Hag berminat untuk menandatangani penyerang baharu musim panas ini dan pemain antarabangsa Nigeria itu, yang bernilai lebih £100 juta, berada dalam senarai pendek United bersama Harry Kane.

Dan Ighalo, yang menghabiskan setahun di United, mempunyai keupayaan untuk menjadi kejayaan di Old Trafford.

“Saya rasa ia sesuai kerana dia masih muda, dia berlari dan dia boleh menjaringkan gol,” kata Ighalo kepada Sky Sports News.

“Mempunyai Victor Osimhen dan Rashford di puncak di Manchester United akan menyebabkan mana-mana pemain pertahanan panik kerana mereka adalah dua pemain pantas dan mereka adalah penjaring gol. Saya rasa dia akan sesuai dengan Manchester United dengan baik.

“Saya kenal dia dengan baik, dia seperti adik kepada saya. Kami bercakap sekali-sekala, saya menasihatinya, saya bercakap dengannya dan saya memberitahu dia untuk terus bekerja keras dan percaya pada dirinya sendiri, yang dia lakukan. Dia berada di jalan yang benar.

“Dia seorang penjaring gol, dia tidak pernah berhenti. Osimhen macam semut. Dia seorang penyerang yang tidak memberi peluang kepada pemain pertahanan untuk berehat, dia sentiasa berada di sebelah anda, dia sentiasa akan menekan anda dan dia tidak takut.

“Dia adalah seseorang yang mempunyai hati singa. Dia akan cuba dan meletakkan kepalanya pada mana-mana bola untuk mencuba dan menjaringkan gol.

“Dia mengambil risiko dan saya fikir ia akan menjadi satu kejayaan untuk Man United, sama seperti pertahanan Argentina ini [Lisandro Martinez] – The Butcher… anda lihat lelaki itu bermain untuk setiap bola.’

Ditanya sama ada dia akan memberitahunya untuk menyertai United, Ighalo menjawab: “Kami tidak bercakap tentang masa depannya, itu adalah kerja ejennya dan privasinya tetapi jika dia meminta pendapat saya dan bertanya kepada saya apa yang perlu dia lakukan. lakukan, saya akan katakan untuk menyertai Manchester United kerana ia adalah kelab terbesar.”

Apabila ditanya siapa penyerang yang dia akan bandingkan dengan Osimhen, Ighalo berkata: “Saya rasa Didier Drogba.

“Saya masih ingat Didier Drogba, cara dia menjaringkan gol, cara dia bertarung, cara dia berlari, cara dia meletakkan kepala dan kakinya pada setiap bola. Dia hanya mahu menjaringkan gol.”

Share Post:

Related Posts