by klasikko in
Premier League

Bekas penjaga gol, Sergio Romero dikatakan ‘berminat’ untuk kembali ke pangkuan Manchester United walaupun baru sahaja meninggalkan kelab itu pada musim panas lalu.

Persaraan Lee Grant dan pemergian Dean Henderson yang akan segera dipinjamkan ke Nottingham Forest bermakna United berada dalam pasaran untuk penjaga gol sandaran.

Mereka berharap dapat memikat Sam Johnstone kembali ke kelab tetapi bekas penjaga gol West Brom itu nampaknya ditakdirkan untuk menyertai Crystal Palace.

Romero menghabiskan musim lalu di kelab Serie A, Venezia tetapi gagal menghalang mereka daripada disingkarkan dan dia kini telah meninggalkan kelab itu setelah membuat 16 penampilan.

Manchester Evening News melaporkan bahawa Romero mungkin terbuka untuk kembali ke Old Trafford pada musim panas ini.

Bagaimanapun, United masih belum memutuskan sama ada mereka akan berunding untuk bekas penjaga gol mereka.

Penjaga gawang Argentina itu turun dalam 61 penampilan untuk kesemua pertandingan semasa tempoh pertamanya di Manchester antara 2015 dan 2021.

Dia gagal menggantikan David de Gea sebagai penjaga gol utama kelab, malah dibekukan daripada latihan pasukan utama Ole Gunnar Solskjaer semasa kempen 2021/2022.

Sungguhpun begitu, sumber yang rapat dengan pemain itu memberitahu bahawa dia masih menyayangi kelab itu dan akan ‘sentiasa kembali’ jika ditawarkan peluang.

United masih belum membuat pembelian musim panas, walaupun mereka baru-baru ini mengenalpasti Lisandro Martinez sebagai sasaran keutamaan di bahagian pertahanan mereka kerana persaingan sengit bersama Arsenal.

Share Post:

Related Posts