by Azhan Mohi in
Premier League

Pemain pertahanan Arsenal, William Saliba telah menerima permohonan maaf daripada bekas pemain tengah Tottenham, Jamie O’Hara, yang mengakui dia ‘sangat salah’ tentangnya.

Walaupun menjaringkan gol sendiri dalam kemenangan 4-2 Arsenal ke atas Leicester City pada hari Sabtu, Saliba mempamerkan aksi mengagumkan dalam dua perlawanan pembukaan Liga untuk Gunners.

Saliba dijangka akan menghadapi musim yang hebat di utara London, dengan pemain muda Perancis itu terpaksa menunggu tiga tahun untuk membuat penampilan sulung.

Dia menyertai Arsenal pada 2019 tetapi menghabiskan masa dipinjamkan di Saint-Etienne, Nice dan Marseille di Perancis dan dinobatkan sebagai Pemain Muda Terbaik Ligue 1 2021-22.

O’Hara, yang memenangi Piala Liga bersama Spurs selama enam tahun di kelab itu dari 2005 hingga 2011, telah mengkritik keputusan Arsenal untuk menandatangani Saliba pada masa lalu tetapi kini telah mengubah fikirannya tentang pemain berusia 21 tahun itu yang beraksi di bek tengah.

“Saya akan minta maaf, saya benar-benar salah,” O’Hara memberitahu TalkSPORT. “Dia adalah pembelian baik, pembelian hebat.

“Betapa seorang pemain dia dan saya tahu bahawa dia masih muda tetapi dia boleh menjadi sensasi.

“Dia masih ada perkara yang perlu diusahakan, seperti posisinya, tetapi dia kelihatan sangat bagus.”

Bos Arsenal, Mikel Arteta menghantar mesej kepada Saliba selepas kemenangan Arsenal ke atas Leicester di Emirates, ketika The Gunners menjadikannya dua kemenangan daripada dua.

‘‘Gol yang kami bolos, jelas sekali ia adalah gol sendiri daripada Willy dan detik yang mengecewakan tetapi saya tidak pernah melihat dalam bola sepak sambutan daripada penonton kami, ia sungguh luar biasa,” katanya.

“Saya sangat bangga bermain di hadapan mereka. Anda tidak melihatnya dalam bola sepak, anda hanya tidak melihatnya seperti cara mereka menyokongnya selepas itu.

“Lebih mudah untuk belajar apabila itu berlaku. Saya lebih gembira berbanding minggu lepas bersama [Crystal] Palace kerana cara dia bermain selepas itu, saya rasa ia luar biasa.”

Share Post:

Related Posts