by Azhan Mohi in
Premier League

Rio Ferdinand telah mendesak Manchester United untuk menandatangani Declan Rice berbanding Eduardo Camavinga musim panas ini.

Laporan minggu lalu mendakwa bahawa United telah membuat pendekatan untuk menandatangani pemain tengah berusia 18 tahun milik Rennes, yang juga diburu oleh Real Madrid.

Ole Gunnar Solskjaer juga difahamkan meminati Rice, tetapi West Ham terdesak untuk mengekalkan pemain tengah itu dan menuntut bayaran £90 juta untuk pemain antarabangsa England itu, yang juga termasuk dalam senarai pendek Chelsea.

Dan Ferdinand percaya bahawa persembahan Rice untuk England pada EURO 2020 telah menunjukkan mengapa dia menjadi pemain yang tepat untuk menguatkan posisi tengah United.

Ketika ditanya mengenai perpindahan United untuk menandatangani Camavinga, Ferdinand memberitahu Vibe dengan LIMA: “Saya belum cukup melihatnya, jika saya jujur.

“Saya melihat permainannya menentang Paris Saint-Germain ketika dia berjaya menjadi pemain terbaik … luar biasa.

“Dia mempunyai bakat, jelas, apakah dia akan masuk dan mempengaruhi pasukan sekarang dan menjadi bintang? Atau adakah dia akan menjadi seperti Amad? Yang masuk, [berharga] £40 juta tetapi tidak selalu diletakkan dalam senarai permulaan pada masa ini. Adakah itu yang kita perlukan?

“Atau adakah kita memerlukan seseorang seperti Declan Rice yang sedang terbang tinggi saat ini, dengan jersi England telah menaikkannya ke level lain sekarang.

“Kita semua tahu bahawa dia adalah pemain yang baik di West Ham, tetapi apa yang dilakukan Declan Rice dalam pasukan England sekarang, untuk usianya, adalah gila.

“Kemudian, Man United mendapat dana untuk pergi dan mendapatkannya dari West Ham? Apa yang akan diminta oleh West Ham?

“Bagi saya, saya harus jujur, kemampuan bola sepak Camavinga dan Rice adalah pemain yang hebat, anda dapat melihat potensinya sangat jauh.

“Tetapi Rice membawakan watak kepada anda. Dia membawa anda watak yang mungkin tidak ada dalam permainan sekarang seperti yang ada pada generasi saya.

“Seseorang yang mempunyai maklumat, ingin menjadi lebih baik, mahu masuk ke persekitaran di mana dia mempunyai peluang untuk menang secara berterusan.”

Share Post:

Related Posts