by Azhan Mohi in
Premier League

Pemain pertahanan Chelsea, Levi Colwill memberikan jawapan yang mengejutkan apabila ditanya pemain mana yang mempunyai impak terbesar dalam kariernya setakat ini.

Bek tengah berusia 20 tahun itu telah menempatkan dirinya dalam skuad utama Chelsea musim ini selepas dipinjamkan dengan memberangsangkan di Brighton musim lalu.

Ia telah menyaksikan Colwill menerima panggilan pasukan senior England untuk kali kedua ketika dia ingin mendapatkan cap pertamanya di bawah Gareth Southgate.

Semasa bertugas dengan Three Lions, Colwill ditanya pemain mana yang mempunyai impak terbesar dalam kariernya.

Walaupun bersama Chelsea selama 12 tahun, setelah berkembang melalui akademi remaja mereka, Colwill menamakan bekas pemain tengah Liverpool yang kini bermain untuk Brighton.

“Saya akan katakan Adam Lallana,” kata Colwill. “Saya, saya seorang yang dingin dan kadang-kadang saya memerlukan seseorang untuk mendorong saya.

“Pada mulanya, saya tidak begitu faham mengapa dia sentiasa mendekati saya dan cuba membantu saya, tetapi apabila ia terlintas di kepala saya, saya menyedari dia hanya cuba membantu.

“Saya tidak fikir saya pernah menyedari betapa gembira dan bertuah saya bermain dengannya (di Brighton). Dia pasti telah membantu saya. Setiap hari dalam latihan.

“Ada kalanya saya sedang bercuti atau tidak berasa seperti diri saya sendiri, tetapi dia berada di sana tidak kira apa, mendorong saya dan terus mendoyr saya.

“Ia membuatkan saya tersedar sedikit dan menyedari peluang yang saya ada.”

Colwill juga memuji Lallana kerana meyakinkannya untuk kekal di Chelsea pada musim panas ini selepas Brighton mendesak untuk menandatanganinya dalam perjanjian tetap.

“Saya mempunyai perbualan dengan Adam,” tambah Colwill. “Dia memberitahu saya tentang betapa dia (Pochettino) seorang yang baik dan dia fikir dia seorang pengurus yang sangat baik dan saya mengambilnya ketika saya membuat keputusan.

“Apabila saya akhirnya bertemu dengannya (Pochettino), saya menyedari semua yang Adam katakan adalah benar.”

Share Post:

Related Posts