by Azhan Mohi in
Premier League

Didi Hamann berkata Manchester United telah membelanjakan ‘jumlah wang yang tidak masuk akal’ untuk menandatangani Antony dan percaya bekas pemain sayap Ajax itu boleh gagal di Old Trafford.

United mengesahkan semalam bahawa mereka telah mencapai persetujuan untuk menandatangani pemain antarabangsa Brazil, Antony.

The Red Devils akan membayar awal £81 juta untuk Antony, menjadikannya pembelian keempat termahal dalam sejarah Premier League.

Antony menjaringkan 24 gol dan memberikan 22 bantuan gol dalam 82 penampilan untuk Ajax dan menjadi pemain kelima Erik ten Hag pada musim panas.

Tetapi bekas pemain tengah Liverpool, Bayern Munich dan Jerman, Hamann telah mempersoalkan pembelian terbaru United dan berkata bekas pemain Ajax tidak selalu berkembang dalam Premier League.

“Saya percaya ia adalah jumlah wang yang tidak masuk akal untuk membayarnya,” kata Hamann kepada The Games Cabin. “Saya dapat melihat £60 juta untuk Anthony Gordon lebih masuk akal daripada £84 juta untuk Antony.

“Jika anda melihat pemain yang telah meninggalkan Ajax dalam beberapa tahun kebelakangan ini, anda mempunyai Matthijs de Ligt yang gagal di Juventus, Barcelona mahu menyingkirkan Frenkie de Jong dan Donny van de Beek pergi ke Manchester United dan dipinjamkan ke Everton dan gagal. malah tidak bermain di Everton.

“Hakim Ziyech juga pernah gagal di Chelsea. Semua pemain yang datang dari Ajax ini telah gagal. Saya tahu Erik ten Hag pernah melatih Antony sebelum ini, tetapi itu sesuatu yang melekat dalam fikiran saya.”

Ten Hag enggan membincangkan Antony pada sidang akhbar pra-Leicester City pada hari Rabu tetapi mengakui dia mahukan lebih ‘kualiti dan kuantiti’ dalam skuadnya sebelum jendela perpindahan musim panas ditutup.

“Mula-mula kita kena tandatangani dia. Jadi ada persetujuan antara kelab tetapi kertas kerja belum selesai, jadi saya tidak boleh terlalu mendalami fakta itu,” kata bos Belanda itu.

“Bahagian serangan masih kami perlu menguatkan skuad itu, skuad kami kerana kami mempunyai banyak perlawanan untuk diharungi.

“Mulai sekarang kami pergi dalam tiga perlawanan seminggu, setiap hari ketiga atau keempat. Seperti yang anda ketahui terutamanya daripada pemain yang menyerang mereka lebih cepat [menjadi] keletihan kerana mereka perlu berlari lebih banyak, mereka mempunyai intensiti yang tinggi.

“Kami mengharapkan itu daripada mereka dalam cara kami bermain. Jadi kita perlukan nombor di sana tetapi bukan nombor sahaja. Kami tidak perlukan kuantiti sahaja, kami perlukan kualiti.”

Share Post:

Related Posts