by Azhan Mohi in
Premier League

Bekas bintang Manchester United, Paul Parker berkata, Harry Maguire terlalu lambat dan gementar untuk bermain bersama kelab terkemuka dan meragui bahawa dia boleh mencari kelab baru pada Januari jika dia memutuskan untuk berpindah.

Maguire jelas tidak berada dalam rancangan pasukan utama pengurus Erik ten Hag di Old Trafford, ketinggalan di belakang Raphael Varane dan Lisandro Martinez dalam barisan pertahanan tengah.

Dia juga kelihatan berada di belakang Luke Shaw, yang bergandingan dengan Varane di bahagian tengah pertahanan menentang Everton dalam Piala FA pada malam Jumaat walaupun biasanya bermain di bek kiri.

Pemain antarabangsa England itu telah dikaitkan dengan penyingkiran Januari, dengan Aston Villa dicadangkan sebagai destinasi yang mungkin, tetapi Parker mempunyai keraguan bahawa kelab lain akan berminat dan Maguire akan mahu pergi.

Manche

Bekas pertahanan Red Devils itu berkata kedudukan Maguire sebagai kapten kelab walaupun tidak bermain secara kerap, adalah ‘menyedihkan’ dan dia tidak lagi mampu bermain untuk kelab terkemuka dalam penilaian yang semakin layu terhadap pemain berusia 29 tahun itu.

“Sejujurnya, situasi dengan Harry Maguire memalukan sekarang. Cara dia mengambil lilitan kapten daripada Bruno Fernandes adalah menyedihkan,” Parker memberitahu MyBettingSites.

“Dia tidak sepatutnya berbuat demikian dan Erik ten Hag perlu mengambil keputusan sekarang untuk merampas lilitan dari Maguire untuk selamanya.” Dia menambah: “Saya tidak pasti dia akan mencari kelab baharu pada Januari.

“Adalah sangat sukar bagi pengarah sukan untuk meyakinkan peminat bahawa dia adalah pemain yang bagus di mana-mana kelab. Mungkin dia boleh keluar secara pinjaman tetapi kemudian ia akan menjadi pasukan kecil dari terbawah liga.

“Dia tidak boleh bermain untuk pasukan teratas seperti Man City, Liverpool atau Newcastle kerana mereka bertahan dengan barisan tinggi. Dia perlu bermain untuk pasukan yang bertahan dengan blok rendah kerana dia terlalu gementar dan terlalu lambat untuk bermain untuk kelab besar.

“Tetapi saya rasa dia cukup gembira di Man United dan kemungkinan besar dia akan berpuas hati dan menikmati masanya di bangku simpanan kerana dia tahu bahawa mana-mana kelab lain akan berundur dari Man United.”

Share Post:

Related Posts