by Azhan Mohi in
Premier League

Bekas bintang Chelsea, Ramires percaya ia hanya menunggu masa sebelum Real Madrid cuba untuk menandatangani Gabriel Martinelli, menegaskan ada ‘sentiasa satu tahap’ di atas Arsenal.

Ditandatangani daripada kekaburan relatif pada 2019, Martinelli telah pulih daripada kecederaan lutut yang serius untuk menjadi sebahagian daripada rancangan Mikel Arteta di utara London, memainkan peranan penting dalam kebangkitan The Gunners ke puncak Liga musim ini.

Kontrak pemain antarabangsa Brazil itu akan tamat pada 2024 dengan pilihan untuk melanjutkannya setahun lagi dengan Real Madrid dikaitkan dengan perpindahan pada masa lalu. Barcelona baru-baru ini juga dikaitkan .

Bekas pemain tengah Chelsea, Ramires telah memuji sebagai musim ‘hebat’ rakan senegaranya untuk The Gunners dan percaya ia adalah wajar untuknya memikirkan untuk menyertai pasukan seperti Real atau Juventus.

Tetapi bekas pemain antarabangsa Brazil itu menggesa Arsenal melakukan segala yang diperlukan untuk mengekalkannya di utara London.

“Gabriel Martinelli adalah pemain yang hebat, dia benar-benar hebat untuk Arsenal musim ini, dan ia sangat menggembirakan untuk melihat pemain muda Brazil datang dan menunjukkan kematangan yang begitu tinggi,” kata Ramires, bercakap secara eksklusif kepada Ladbrokes pada pelancaran Piala Dunia Percuma mereka- Kuiz Separuh Masa Untuk Bermain.

“Ia tidak dapat dielakkan bahawa kelab besar seperti Real Madrid dan Juventus akan datang mengetuk pintu.

“Di Arsenal, dia bermain untuk kelab besar dengan banyak cita-cita, tetapi sudah tentu, akan sentiasa ada tahap yang lain.

“Saya akan katakan ia bergantung kepada Martinelli dan apa yang dia mahu, anda tahu, adalah wajar bagi pemain seperti dia untuk memikirkan pasukan seperti Real Madrid, saiz dan kedudukan kelab itu, dan bagaimana ia mungkin impian zaman kanak-kanak untuk bermain. untuk mereka.

“Saya secara peribadi percaya bahawa Martinelli masih mempunyai tahap lain dalam dirinya yang belum dia temui, kerana dia masih sangat muda, dan dia sedang berkembang.

“Dia semakin meningkat dengan setiap perlawanan, dan jika Arsenal dapat mengekalkannya, mereka mempunyai pemain terbaik yang boleh membawa begitu banyak kegembiraan kepada peminat dalam bentuk trofi.

“Arsenal perlu melakukan segala-galanya dalam kuasa mereka untuk mengekalkan Gabriel Martinelli. Selalu ada perbualan di sekelilingnya. malah di Brazil, orang ramai tertanya-tanya di mana langkah seterusnya.

“Arsenal mesti melakukan segala yang mereka mampu untuk mengekalkannya, kerana dia seorang pemain yang hebat dan saya yakin ada satu lagi tahap yang boleh dia capai.”

Share Post:

Related Posts