by klasikko in
Premier League

Pemain pertahanan Chelsea, Marc Cucurella telah mengakui bahawa dia terpaksa menggunakan carian Google nama Enzo Fernandez apabila pemain Argentina itu menandatangani kontrak dengan Chelsea.

Fernandez menandatangani kontrak bersama Chelsea dengan bayaran rekod Britain sebanyak £106.8 juta pada tarikh akhir Januari.

The Blues mendapatkan khidmat salah seorang pemain tengah paling mengujakan di dunia selepas pemain berusia 21 tahun itu memenangi Piala Dunia serta Pemain Muda Kejohanan di Qatar bersama Argentina.

Perpindahannya mencetuskan kegilaan di media sosial, dengan peminat Chelsea terliur dengan ketibaan pemain tengah baharu mereka.

Tetapi di kala keterujaan perpindahannya, Cucurella mengakui bahawa dia perlu mencari siapa sebenarnya Fernandez selepas kagum dengan persembahannya di Qatar.

“Saya suka menonton perlawanan di mana rakan-rakan saya bermain, jadi saya menonton Argentina kerana Alexis [Mac Allister, bekas rakan sepasukan Cucurella di Brighton]”.

“Saya berkata, ‘Saya sangat suka nombor 24, dia sangat bagus!’ Tetapi saya tidak tahu di mana dia bermain!

“Saya terpaksa pergi dan mencari telefon saya! Semasa saya menonton lebih banyak permainan, saya memberitahu keluarga dan rakan saya bahawa saya sangat menyukainya. Dan kemudian dia datang ke Chelsea! ”

Dengan Fernandez kini menyarung jersi biru dan rakan sepasukan Cucurella, pemain Sepanyol itu telah mendedahkan betapa kagumnya dia dengan pemain tengah itu serta menaruh harapan tinggi untuk masa depan di kelab itu.

“Saya telah memberitahu Enzo bahawa saya menyukainya di Piala Dunia. Dia seorang yang baik, saya sedang menunggu dia memasakkan saya barbeku sekarang!

“Dia sangat muda, tetapi dia sangat berbakat dengan bola dan dia bijak. Dia masih menyesuaikan diri tetapi dia sudah bermain beberapa permainan yang bagus.

“Kami telah menandatangani pemain tengah yang hebat.”

Dengan persembahan elit Piala Dunia dan permulaan cemerlang di Chelsea, Fernandez kini menjadi bahagian penting dalam kedua-dua kelab dan negaranya.

Share Post:

Related Posts