by Azhan Mohi in
Premier League

Presiden Barcelona Joan Laporta telah menyatakan bahawa Barcelona bersedia untuk menewaskan Chelsea dalam perlumbaan untuk mendapatkan pemain pertahanan Sevilla, Jules Kounde.

Chelsea hampir menandatangani pemain antarabangsa Perancis musim panas lalu sebelum Sevilla menaikkan harga permintaan mereka kepada €80 juta (£68.5 juta).

Kounde kekal dalam radar Chelsea tetapi pasukan Thomas Tuchel kini dilaporkan media sedang berusaha mendapatkan untuk Matthijs de Ligt dari Juventus.

Barcelona juga berminat dengan Kounde tetapi telah memulakan perniagaan perpindahan musim panas yang perlahan kerana sekatan kewangan mereka.

Laporta, bagaimanapun, kini telah memberitahu bahawa Barcelona akan meningkatkan usaha mereka minggu depan dengan pemain sayap Leeds United, Raphinha dan penyerang Bayern Munich Robert Lewandowski juga berminat untuk berpindah ke Camp Nou.

Apabila ditanya mengenai perjanjian yang berpotensi untuk Kounde, Laporta memberitahu COPE: “Bercakap dengan Mateu [Alemany, pengarah bola sepak Barca] tentang perkara ini. Kami mempunyai banyak dalam perancangan.

“Kami fikir kami akan mengaktifkan usaha kedua minggu depan.

“Apabila kami mempunyai ini terdapat beberapa pemain yang ingin datang dan kami berminat dengan mereka.”

Laporta juga menegaskan bahawa Raphinha sedang menunggu untuk berpindah ke Barca, walaupun Chelsea sudah bersetuju dengan bayaran £55 juta dengan Leeds minggu ini.

“Kami telah bercakap dengan Leeds, saya tidak fikir mereka akan tersinggung. Kami mempunyai komunikasi dan kami telah bercakap secara peribadi,” kata Laporta.

“Apa yang berlaku ialah terdapat kelab lain yang mahukan Raphinha dan membuat cadangan mereka. Dia nak datang.”

Share Post:

Related Posts