by klasikko in
La Liga

Semua perkara tidak mustahil dalam istilah bola sepak.

Jika laporan terkini mengenai Lionel Messi adalah tepat, pemenang Piala Dunia Argentina itu boleh ditetapkan untuk kembali secara menegejut ke Barcelona pada musim panas ini.

Setakat ini, bintang Paris Saint-Germain itu masih belum menandatangani lanjutan kontrak selama dua tahun.

Walaupun tiada apa-apa yang menunjukkan bahawa Messi tidak gembira di ibu negara Perancis itu, hakikat yang jelas bahawa dia belum lagi dijamin oleh PSG untuk kempen 2023/24.

Secara realistik, hanya terdapat beberapa kelab dalam bola sepak dunia yang mampu membeli pemain tengah menyerang itu dan Barcelona tidak akan kelihatan seperti salah seorang daripada mereka.

Bagaimanapun menurut Fichajes.net, kelab dan wakil Messi sedang membuat perjanjian untuk membawa pulang pemain itu ke Camp Nou untuk satu perbincangan terakhir sebelum perpindahan yang dijangka ke MLS.

Akaun Twitter Jijantes FC juga memuatnaik video Jorge Messi dan Rodrigo Messi iaitu bapa dan abang Leo yang kembali ke Barcelona pada hari Selasa.

Ia benar-benar akan menjadi satu peristiwa yang luar biasa, walaupun Blaugrana berhutang melebihi 1 bilion euro (pada 2021) dan mereka dapat melakukan pembelian semula yang cukup menakjubkan.

Ia memerlukan beberapa pemain di Barcelona untuk dijual walaupun jika ada peluang kecil untuk kembali Messi, kebanyakan penyokong pasti akan menerima keputusan kelab itu.

Ia adalah kisah yang akan berlangsung untuk sementara waktu dan boleh menjadi salah satu kepulangan semula yang mustahil sejak Liverpool menewaskan Barcelona yang diinspirasikan Messi pada separuh akhir Liga Juara-Juara 2019.

Share Post:

Related Posts