by Azhan Mohi in
Premier League

Bapa Alexis Mac Allister menjangkakan anaknya mempunyai ‘kemungkinan’ dalam pasaran perpindahan musim panas ini, tetapi tahu ia memerlukan usaha yang besar untuk menggalakkan Brighton melepaskannya.

Pemain berusia 24 tahun itu menikmati reputasi yang semakin meningkat di Seagulls, tetapi pertumbuhan yang stabil itu meledak di Qatar apabila dia memenangi Piala Dunia bersama Argentina.

Pemain tengah itu menjadi sasaran utama untuk kelab besar dan akan menjadi begitu pada musim panas, dengan kelab seperti Chelsea dan Arsenal berminat, manakala yang lain di seluruh Eropah juga akan memantau keadaan.

Kelab-kelab Liga Juara-Juara pasti mengharapkan peluang mereka untuk menarik Mac Allister dari Brighton, tetapi dia menandatangani kontrak baharu sebelum Piala Dunia jadi ia tidak akan murah.

Carlos Mac Allister berkata bahawa perjanjian baharu itu telah dilaksanakan supaya Brighton boleh mendapatkan harga tertinggi yang mungkin untuk anaknya, jadi mereka menjangkakan tawaran akan masuk, tetapi mereka perlu hebat untuk berjaya.

“Buat masa ini, dia berada di Brighton,” Carlos memberitahu TyC Sports. “Bagi saya ia adalah satu perkara yang sangat baik bahawa dia telah kembali dari Piala Dunia dan tidak berputus asa untuk pergi, menikmati kejayaan dengan tenang dan aman, dalam pasukan yang sangat menyayanginya. Sambutan yang diterimanya memang terbaik. Dia sangat baik dalam kelab.

“Kita semua tahu bahawa pada bulan Julai akan ada kemungkinan untuk dapat pergi. Tetapi sebelum Piala Dunia, Alexis memperbaharui kontraknya supaya kelab itu juga mempunyai peluang perpindahan penting, supaya banyak yang boleh sampai ke Brighton. Ia adalah idea.”

Bercakap bulan lalu, Mac Allister berkata dia tidak tergesa-gesa untuk meninggalkan Brighton, memberitahu Sky Sports: “Saya memberi tumpuan kepada Brighton. Saya sangat gembira di sini, saya menikmati setiap hari.

Mereka tahu betapa saya berterima kasih kepada kelab ini dan saya tidak tergesa-gesa untuk pergi.”

Share Post:

Related Posts