by Azhan Mohi in
Premier League

Pierre-Emerick Aubameyang seperti melepaskan perlian ke arah Chelsea dalam mesejnya kepada Hakim Ziyech selepas pemain tengah itu melengkapkan perpindahannya ke Galatasaray.

Ziyech mengharungi musim terakhir yang menyedihkan di Chelsea, hanya memulakan enam perlawanan Liga musim lalu.

Pemain antarabangsa Maghribi itu hampir menyertai Paris Saint-Germain pada Januari tetapi kesilapan pengurusan oleh Chelsea pada beberapa jam terakhir jendela perpindahan menyaksikan perpindahan itu gagal.

Ziyech kemudian mengalami kesedihan perpindahan lanjut musim panas ini apabila perpindahannya ke Liga Pro Saudi gagal selepas masalah lutut dikesan dalam perubatannya.

Pemain tengah itu akhirnya mengesahkan meninggalkan Chelsea pada hujung minggu ini apabila dia memuktamadkan perpindahan pinjamannya ke Galatasaray dengan bayaran £3 juta.

Dan dalam mesejnya kepada Ziyech, Aubameyang berkata bahawa Chelsea telah menjadi penjara untuk bekas rakan sepasukannya kerana penyerang itu menulis: “Selamat sejahtera saudara saya. Bebaskan Hakim.”

Aubameyang juga antara yang berlepas di Chelsea pada musim panas ini ketika dia menyertai Marseille secara percuma.

Dan bekas kapten Arsenal itu gagal pada awal minggu ini apabila dia menjaringkan dua gol dalam perlawanan kelayakan Liga Juara-Juara untuk Marseille menentang Panathinaikos, namun pasukan Perancis itu disingkirkan menerusi sepakan penalti.

Sementara itu, Ziyech telah diberikan tepukan gemuruh oleh penyokong Galatasaray apabila dia diturunkan di atas padang dalam kemenangan 2-0 mereka ke atas Trabzonspor.

Galatasaray memenangi gelaran Super Lig Turki pertama mereka sejak 2019 musim lalu dan kini mesti menewaskan Molde dalam kelayakan Liga Juara-Juara mereka untuk mara ke peringkat kumpulan.

Share Post:

Related Posts