by Azhan Mohi in
Premier League

Mikel Arteta menjawab dakwaan Arsene Wenger bahawa pasukan Arsenalnya ‘tiada kelemahan’.

Mikel Arteta menegaskan pasukan Arsenal mempunyai ‘banyak’ untuk diperbaiki selepas Arsene Wenger memuji pasukan pengurus Sepanyol itu.

Pasukan Arteta menduduki tangga teratas selepas memenangi lima daripada enam perlawanan pertama mereka musim ini, sangat berbeza dengan rekod tiga kekalahan berturut-turut pada permulaan kempen 2021/22.

Bekas penolong jurulatih Manchester City itu juga merangkul anugerah pengurus bulanan terbaik Premier League untuk bulan Ogos.

Wenger, bekas pengurus legenda kelab London utara, melatih Arteta sebagai pemain dan membantu memberi inspirasi kepadanya untuk menceburi kerjaya dalam pengurusan.

Memberi pandangannya mengenai pasukan Arsenal semasa, Wenger mendakwa pasukan itu ‘tiada kedudukan lemah’ dan menegaskan mereka tidak sepatutnya diketepikan daripada perebutan kejuaraan musim ini.

“Saya akan mengatakan mereka bergerak ke arah yang betul,” katanya.

“Sejujurnya saya rasa tiada kedudukan lemah dalam pasukan… mereka masih muda, pemain yang menjanjikan dan mereka telah membeli dengan baik tahun ini.

“Tiada pasukan yang mendominasi sepenuhnya musim ini dan Arsenal mempunyai peluang dengan potensi yang ada.

“Kami pernah berada di empat teratas dan mengapa tidak lagi? Anda tidak boleh menolak fakta bahawa mereka boleh berjuang untuk gelaran dan diharapkan mereka boleh melakukannya.”

Bertindak balas terhadap kenyataan legenda The Gunners, Arteta memberitahu Sky Sports: “Seronok mendengarnya daripada Arsene selepas bersamanya setiap hari!

“Tetapi saya melihat banyak perkara yang masih perlu kami perbaiki dan menjadi lebih baik. Kami menuju ke arah yang betul tetapi kami boleh menjadi lebih baik.”

Share Post:

Related Posts