by Azhan Mohi in
Premier League

Bos Arsenal, Mikel Arteta berkata Oleksandr Zinchenko ‘sangat hampir’ untuk kembali cergas sepenuhnya tetapi The Gunners akan kehilangan Gabriel Jesus dalam jangka pendek.

Zinchenko terlepas kemenangan pembukaan Gunners pada hujung minggu menentang Nottingham Forest ketika dia meneruskan pemulihan daripada kecederaan betis yang dialaminya pada Mei.

Kapten Ukraine itu menjadi kegemaran peminat sejak menyertai Manchester City pada penggal lalu dan, berikutan kecederaan kepada Jurrien Timber, peranannya dalam pasukan semakin penting.

Dan berita baiknya ialah Arteta berkata pemain pertahanan itu semakin hampir untuk kembali beraksi.

“Dia telah berlatih bersama kami dan berharap kami akan menyediakannya tidak lama lagi”‘ kata Arteta kepada pemberita pada pagi Khamis.

Terdapat berita yang kurang menjanjikan tentang Jesus, yang telah diketepikan selama dua minggu terakhir selepas dia terpaksa menjalani pembedahan lutut.

Dan Arteta mengakui bahawa pemain Brazil itu masih jauh untuk kembali beraksi dalam pasukan utama.

”Gabby [Jesus] masih tidak tersedia dan tidak cergas tetapi yang lain semuanya baik,” kata pengurus Sepanyol itu.

Arsenal dilanda krisis kecederaan di bahagian pertahanan selepas Jurrien Timber pada aksi sulung Premier League beliau terpaksa dibawa keluar selepas mengalami kecederaan lutut.

Ramai menjangkakan ia adalah anterior cruciate ligament [ACL] dengan Arsenal membuat kenyataan, Timber akan menjalani aksi di luar padang selama berbulan-bulan.

Share Post:

Related Posts