by klasikko in
Premier League

Arsenal dilaporkan bersedia menunggu sehingga musim panas depan untuk mengesahkan perpindahan Youri Tielemans apabila dia menjadi pemain ejen bebas.

Gunners telah dikaitkan perjanjian dengan pemain tengah Leicester City itu setelah sekian lama menurut laporan, tetapi nampaknya mereka tidak tergesa-gesa untuk membayarnya.

Tielemans berada pada tahun terakhir kontraknya dan pastinya boleh didapati dengan bayaran yang agak rendah pada musim panas ini jika Arsenal memutuskan untuk membayarnya.

Tetapi nampaknya mereka boleh menunggu sehingga mereka tidak perlu membayar apa-apa.

Situasi ini cukup berisiko pada musim panas akan datang kerana pemain seperti Tielemans boleh didapati secara percuma pastinya akan menarik lebih banyak persaingan untuk menandatangani bintang Belgium itu.

Peminat Arsenal tidak akan gembira jika mereka melepaskan peluang ini dan Tielemans berakhir di salah satu saingan mereka.

Pemain berusia 25 tahun itu telah mengagumkan di Stadium King Power dan boleh memperkuatkan kebanyakan daripada enam kelab teratas, walaupun dia boleh dikatakan sangat penting untuk pasukan Mikel Arteta.

Arsenal tidak mempunyai kedalaman di bahagian tengah dan Tielemans boleh dikatakan akan menaik taraf pemain seperti Granit Xhaka sekaligus memberikan pasukan itu sesuatu yang sedikit kelainan.

Share Post:

Related Posts