by Azhan Mohi in
Serie A

Arsenal telah diberitahu bahawa minat terhadap sasaran perpindahan mereka, Gianluca Scamacca semakin ‘berkembang’ dan Sassuolo telah pun mendapat hubungan daripada pihak yang berminat.

Laporan awal bulan ini mendakwa The Gunners telah memberikan tawaran untuk penyerang Itali itu, dengan Gazzetta Dello Sport mendakwa Arsenal menyerahkan bidaan sekitar £35 juta.

Scamacca menjaringkan 16 gol dalam Serie A musim lalu dan Mikel Arteta melihatnya sebagai pengganti sempurna untuk Alexandre Lacazette, yang bakal menyertai Lyon apabila kontraknya tamat pada akhir bulan ini.

Giovanni Carnevali telah mengakui bahawa minat terhadap penyerang itu ‘berkembang’, walaupun dia menegaskan tiada apa-apa lagi yang tawaran kukuh telah dikemukakan.

“Belum ada apa-apa yang konkrit (tawaran) untuk Scamacca, hanya perbincangan dengan beberapa kelab'” katanya kepada Sky Sports.

“Sudah tentu apabila bermain dengan skuad kebangsaan, minat itu semakin meningkat.”

Dengan Lacazette akan pergi, Arsenal bertekad untuk mengekalkan Eddie Nketiah.

Penyerang B-21 England itu menemui prestasi pada peringkat akhir musim ini tetapi dia akan tamat kontrak akhir bulan ini dan kontrak baru telah dikemukakan.

Share Post:

Related Posts