by Azhan Mohi in
Bundesliga

Arsenal akan menjadi ‘pilihan yang lebih baik’ daripada Manchester United untuk bintang Bayern Munich yang inginkan perpindahan, Robert Lewandowski, kata bekas penyerang Celtic, Chris Sutton.

Lewandowski, yang mempunyai baki setahun dalam perjanjiannya di Allianz Arena, secara terbuka menyatakan bahawa dia mahu meninggalkan juara Bundesliga itu pada musim panas ini.

Pemain berusia 33 tahun itu adalah antara penyerang paling prolifik dalam bola sepak dunia, jadi sudah tentu, banyak kelab telah dikreditkan dengan minat untuk mendapatkannya.

Barcelona, ​​Chelsea dan Manchester United semuanya dilaporkan dalam perlumbaan untuk mendapatkan tandatangan Lewandowski, walaupun kelab itu berkeras dia tidak akan dilepaskan.

Kedua-dua United dan Arsenal berada dalam pasaran untuk penyerang tengah musim panas ini untuk meningkatkan pilihan mereka di hadapan.

The Red Devils merekodkan kutipan mata terendah dalam kempen Liga musim lalu apabila mereka menduduki tempat keenam, manakala The Gunners terlepas tempat dalam kelompok empat teratas.

Sutton tidak dapat melihat mengapa Lewandowski mahu pergi ke United dan berpendapat pasukan yang menamatkan musim lepas – Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham dan Arsenal – semuanya akan menjadi pilihan yang lebih baik.

“Saya telah melihat bahawa Lewandowski telah dikaitkan. Jika dia tidak pergi ke Barcelona, ​​maka dia akan pergi ke Manchester United.

“Tapi kenapa?! Kenapa dia mahu pergi ke Manchester United? Terdapat pilihan yang lebih besar dan lebih baik di luar sana,” Sutton memberitahu BBC Radio 5 Live.

“Manchester City, Liverpool, Chelsea dan Spurs, pada masa ini dan Arsenal adalah pilihan yang lebih baik, pada masa ini berbanding Manchester United.

“Satu kelab nampaknya stabil di bawah Arteta, saya tidak mengatakan Arteta agak merudum, tetapi mereka berada dalam kedudukan yang lebih baik.

“Malah, mereka lebih baik daripada Manchester United.”

Share Post:

Related Posts