by Azhan Mohi in
Premier League

Bintang Liverpool, Trent Alexander-Arnold berkata dia akan ‘terkejut’ jika Manchester City kehilangan satu lagi mata ketika mereka bertarung dengan Arsenal untuk merebut kejuaraan Liga.

Man City, yang berusaha untuk memenangi kejuaraan kelima sejak 2018, telah memenangi sembilan perlawanan liga berturut-turut untuk melonjakkan pendahulu jangka panjang Arsenal.

Skuad kendalian Pep Guardiola itu berada satu mata di hadapan The Gunners dan mempunyai satu perlawanan di tangan dan perbezaan gol yang unggul ketika mereka memburu treble bersejarah.

Alexander-Arnold percaya Manchester City akan memenangi semua baki perlawanan liga mereka dan bersimpati dengan Arsenal yang telah bersaing dengan ‘mereka’ musim ini.

Arsenal merasakan peluang untuk memenangi Liga buat kali pertama sejak 2004 tetapi bergelut pada April untuk kehilangan pendahulu mereka ke atas Man City.

“Perlumbaan liga [perlumbaan gelaran] sudah jelas sekarang,” bintang Liverpool dan England Alexander-Arnold memberitahu Red Bull.

“Saya telah mengatakannya untuk seketika, jika Man City berada di mana-mana sahaja, jika mereka mencium bau darah pada Krismas, Tahun Baru – ia benar-benar tamat.

“Tidak ada yang menghalang mereka sebaik sahaja mereka mula menang dan kini pada ketika ini, saya akan terkejut jika mereka seri perlawanan.

“Saya fikir ia hanya perlu menjadi pemikiran mereka, saya fikir ia hanya pesanan kerana mereka tidak ketinggalan dalam permainan pada ketika ini.

“Tidak ada kekacauan, tidak ada ketakutan, tidak ada pasang surut dalam permainan. Dengan Arsenal, ia menarik kerana mereka kehilangan mata, tetapi dengan cara yang menarik.

“Manakala Man City, saya tidak tahu bagaimana untuk menggambarkannya, mereka seperti raksasa.”

Pendahulu Liga, Manchester City kembali beraksi pada hari Sabtu dengan kemenangan Leeds United kendalian Sam Allardyce, manakala Arsenal menentang Newcastle United pada hujung minggu.

Walaupun Liverpool agak jauh dari saingan kejuaraan, Alexander-Arnold masih berharap untuk membantu The Reds layak ke Liga Juara-Juara musim depan, dengan pasukan Jurgen Klopp di tangga kelima dengan baki empat perlawanan.

Share Post:

Related Posts