by klasikko in
Premier League

Peminat Manchester United tidak sabar-sabar menanti penampilan sulung bintang terbaru mereka, Antony.

Pemain sayap Brazil itu melengkapkan perpindahan £86 juta ke kelab pada hari tarikh akhir dengan yuran perpindahan itu menimbulkan keresahan dari hampir semua pihak.

Tetapi, setelah cemerlang di bawah bimbingan Erik ten Hag di Ajax pada masa lalu, peminat sudah tentu sangat teruja untuk melihat apa yang boleh dilakukannya di Old Trafford.

Antony tiba dengan reputasi sebagai pemain berbakat. Dia suka memperdayakan dan melintasi pertahanan dengan cara yang paling kreatif.

Sukar untuk menemui jenis pemain sepertinya, jika dia boleh menggabungkan keupayaan semula jadinya dengan kelebihan lebih prolifik, mungkin United akan menjadi lebih mantap.

Sudah terlalu lama sejak mereka mempunyai pemain sayap semulajadi di bahagian kanan, justeru menarik untuk melihat apa yang Antony boleh lakukan.

Di antara helahnya, pemain berusia 22 tahun itu telah menjadi sinonim dengan aksi digelar sebagai ‘Putaran Antony’.

Tetapi apa yang menarik ialah rakaman telah muncul di Twitter tentang rakan sepasukan baru Antony yang melakukan skil seperti itu iaitu Cristiano Ronaldo.

Pemenang Ballon d’Or lima kali itu telah semakin dimamah usia, tetapi sebenarnya dia telah mencipta gerakan itu setelah sekian lama.

Apa yang boleh dikatakan sekarang, Antony bukanlah pencipta segalanya, yang pasti akan menyebabkan huru-hara sepanjang musim apabila dia cuba untuk melakukannya.

Share Post:

Related Posts