by Azhan Mohi in
Premier League

Bekas pertahanan England, Stuart Pearce mengecam Antony yang ‘menjengkelkan’ selepas kemenangan Manchester United ke atas Wolves dalam Liga.

Pertembungan sengit di Molineux diselesaikan pada minit ke-76 dengan jaringan Marcus Rashford, yang digugurkan daripada kesebelasan utama United atas alasan ‘disiplin dalaman’.

Manchester United kini berada di tempat keempat dalam Liga, setelah memenangi 10 daripada 14 perlawanan terakhir mereka dalam semua pertandingan, manakala Wolves kekal di zon penyingkiran.

Pemain antarabangsa Brazil, Antony telah memulakan dua perlawanan terakhir United selepas kembali dari Piala Dunia Qatar tetapi dikritik menentang Wolves, dengan prestasinya diselar Pearce.

Bekas bintang England, Nottingham Forest, West Ham dan Manchester City itu berkata pada ulasan talkSPORT: “Antony tidak berniat untuk menjejak kembali[turun ke pertahanan], Wolves boleh mendapat banyak kegembiraan di pihak itu.

Bercakap pada separuh masa, Pearce menambah: “Antony telah gagal memberi impak – dia telah melepaskan bola terlalu banyak kali.

“Dia menjengkelkan kehidupan saya, setiap kali dia mendapat bola dia menunjuk kepada rakan sepasukannya dan memberitahu mereka apa yang patut mereka lakukan.

“Saya melihat baru-baru ini Ten Hag dan Fernandes berkata dia akan menjadi pemain yang sangat bagus jika dia mendengar. Dia pasti lebih banyak bercakap daripada mendengar sekarang.”

Antony telah menjaringkan tiga gol dalam 14 penampilan untuk Manchester United selepas perpindahan £82 juta dari Ajax musim panas lalu.

Ten Hag mengakui dia ‘tidak gembira’ dengan persembahan separuh masa pertama Manchester United tetapi kagum dengan peningkatan selepas rehat.

“Kami tidak begitu bagus pada separuh masa pertama,” katanya selepas kemenangan 1-0 itu. “Pada pendapat saya separuh masa kedua lebih baik.

“Pada separuh masa pertama, anda menganalisis permainan tetapi kadangkala perkara tidak berfungsi seperti yang diharapkan. Wolves tidak mencipta banyak peluang dan kami melakukannya tetapi anda perlu tajam.

”Saya tidak gembira pada separuh masa dan saya memberitahu mereka dengan sikap ini mereka tidak akan memenangi perlawanan ini dan semua orang terpaksa memberikan 10% lebih.”

Manchester United meneruskan musim perayaan yang sibuk dengan perlawanan di tempat sendiri menentang Bournemouth yang bergelut pada hari Selasa.

Share Post:

Related Posts