by Azhan Mohi in
Premier League

Pemain Manchester United, Antony telah mendedahkan rakan sepasukannya telah memberi amaran untuk mengharapkan percikan semangat apabila Red Devils melawat Everton pada petang Ahad.

Goodison Park telah jauh daripada tempat memburu yang menggembirakan untuk United dalam beberapa musim kebelakangan ini dan dengan penampilan baharu pasukan Frank Lampard menemui semula prestasi yang tidak dapat diramalkan, pasukan Erik ten Hag yang tidak dapat diramalkan menghadapi ujian berat kelayakan mereka esok.

Kemenangan empat perlawanan dalam Liga terhenti secara tiba-tiba untuk Red Devils yang berwajah baharu apabila Erling Haaland dan Phil Foden masing-masing menjaringkan hatrik dalam derby Manchester yang hebat.

Jaringan 6-3 ke atas United mempamerkan sifat berat sebelah petang yang disusuli oleh anak buah Ten Hag dengan kemenangan tipis 3-2 di Omonia Nicosia pada hari Khamis.

Pengurus Belanda itu berkata bahawa kemenangan di Cyprus hanya perlu menjadi ‘pemanasan badan’ kerana perjalanan Ahad ke Everton adalah di mana mereka perlu ‘bertindak balas’ – pemikiran yang bergema oleh ketibaan Antony hari tarikh akhir.

“Kami tahu ia akan menjadi perlawanan yang sukar dan sukar,” kata penyerang Brazil itu. “Rakan sepasukan saya sudah bercakap dengan saya mengenai perlawanan ini.

“Mereka berkata ia akan menjadi sukar. Kami perlu memaksakan permainan kami, tunjukkan kekuatan kami.

“Kami tidak sepatutnya bekerja keras dan membiarkan kepala kami tertunduk kerana satu perlawanan, satu keputusan.

“Malangnya, kami kalah dalam perlawanan terakhir (liga) tetapi, apabila anda fikirkan, kami telah menewaskan Liverpool dan pendahulu liga, Arsenal.

“Musim kami tidak boleh diringkaskan dengan hanya satu perlawanan. Kami kini fokus pada perlawanan menentang Everton dan, diizinkan Tuhan, kami akan mendapat tiga mata.”

Everton tidak tewas dalam tujuh perlawanan terakhir mereka dalam semua pertandingan dan mengalu-alukan United selepas kemenangan dalam perlawanan Liga berturut-turut.

Pasukan Ten Hag tinggal di Cyprus sehari tambahan untuk bersiap sedia menghadapi Goodison Park Ahad ini, apabila Antony akan cuba menjaringkan gol dalam penampilan Liga ketiga berturut-turut.

“Saya sentiasa bekerja keras dan hasilnya adalah akibat daripada ini,” kata pemain yang ditandatangani dengan wang besar itu kepada Premier League Productions.

”Saya akan sentiasa memberi 100 peratus, tidak kira sama ada saya mendapat gol atau tidak.

“Memang bagus untuk menjaringkan satu lagi gol (di City) walaupun, malangnya, kami tewas dalam perlawanan itu. Saya berlatih rembatan itu sehari sebelum perlawanan.

“Saya merembat kira-kira 10 hingga 15 bola dan, syukur, saya dapat menjaringkan gol. Kini tiba masanya untuk menyediakan dan melatih lebih banyak lagi, membetulkan kesilapan, bergerak ke arah yang betul dan mencapai perkara yang hebat.”

Share Post:

Related Posts