by Azhan Mohi in
Premier League

Antony telah mendedahkan dia mengalami malam yang tidak dapat tidur mengenai kekalahan memalukan 7-0 Manchester United di Liverpool Ahad lepas.

Pemain sayap itu bermain selama 90 minit penuh di Anfield, ketika gol daripada Cody Gakpo, Darwin Nunez, Mohamed Salah dan Roberto Firmino memberikan United dengan keputusan terburuk dalam sejarah mereka.

Para pemain datang untuk banyak kritikan selepas perlawanan, terutamanya Antony yang agak lemah sejak perpindahan £82 juta dari Ajax musim panas lalu.

Tetapi kebimbangan bahawa pasukan itu akan hilang arah segera diketepikan apabila United bangkit dengan kemenangan 4-1 ke atas Real Betis dalam Liga Europa pada hari Khamis.

Antony menjaringkan gol kedua pasukannya pada malam itu dengan usaha lencong yang indah, manakala Marcus Rashford, Bruno Fernandes dan Wout Weghorst turut mencatatkan gol.

Berikutan kemenangan itu, pemain antarabangsa Brazil itu mendedahkan betapa sukarnya kekalahan Liverpool terhadap dirinya, rakan sepasukan dan pengurusnya Erik ten Hag.

“Kami datang dari kekalahan yang sangat menyakitkan. Sukar untuk tidur pada hari itu, tetapi dalam bola sepak anda tidak boleh menangis tentang masa lalu,” kata pemain berusia 23 tahun itu.

“Kami tahu ia lebih sukar untuk pengurus kerana dia adalah wajah kelab yang memberikan temu bual sepanjang masa. Ia sukar baginya, bagi kita semua dan kita ambil ia sebagai pengajaran.

“Dia keras terhadap kami dengan cara yang betul pada masa yang tepat. Tetapi kita semua menghadapi apa yang di hadapan kita sekarang. Kumpulan ini bersatu dan peminat menyebelahi kami. Itu perkara yang paling penting.

“Kami tahu keputusan itu tidak boleh diterima. Adalah penting untuk menunjukkan reaksi. Saya sangat gembira melihat peminat menunjukkan sokongan mereka.

“Selalu ada 70,000 atau lebih peminat di stadium ini, ia sangat mengagumkan. Mereka adalah bahan bakar kita. Kami akan meletakkan kelab ini di tempat yang sepatutnya.

“Peminat kami luar biasa. Walaupun selepas perlawanan di Anfield, kami pergi untuk memuji penyokong di tempat lawan dan mereka membalas nyanyian. Ia membuatkan saya merinding.

“Saya sangat gembira melihat mereka di sini memberi kami sokongan yang sama walaupun selepas keputusan yang tidak boleh diterima itu. Dan mereka akan kembali untuk memberi semangat kepada kami menentang Southampton pada hari Ahad.”

Share Post:

Related Posts