by klasikko in
Premier League

Bos Tottenham, Antonio Conte telah berjanji untuk memberi peluang kepada pemain bintang seperti Harry Kane dan Son Heung-min untuk menambah kabinet trofi mereka.

Kane menjaringkan tandukan pada babak kedua dari jarak untuk meraih gol Premier League ke-175 dalam kariernya, memintas Sergio Aguero dan menghampiri Andy Cole di tempat ketiga.

Dengan hanya 86 jaringan lagi diperlukan untuk memecahkan rekod Alan Shearer dengan 260 gol di liga utama.

Kane sedar bahawa pencapaian peribadi akan menentukan sejauh mana kejayaannya sebagai pemain.

Tetapi itu juga akan disokong oleh trofi utama, dengan bintang kelahiran Walthamstow itu telah tewas dalam ketiga-tiga final piala dalam kerjayanya.

Conte telah berikrar untuk membawa kejayaan ke London Utara buat kali pertama dalam tempoh 14 tahun dengan trofi terakhir mereka ialah kemenangan Piala Liga 2008 ke atas Chelsea di Wembley.

“Saya tahu dia mencapai satu lagi pencapaian besar, pencapaian besar peribadi, tetapi kami cuba bekerjasama, dengan pasukan dan sentiasa bersama Harry untuk memiliki bukan sahaja pencapaian peribadi.

“Seperti musim lepas, ketika Son menjadi penjaring terbanyak dalam liga. Kami cuba mencapai pencapaian besar bersama untuk pasukan dan kelab, ” kata Conte kepada Independent.

“ Saya fikir setiap pemain bersedia untuk bertukar-tukar pencapaian peribadi demi mencapai trofi. Kami sedang mengusahakan aspek ini.

“Jalannya sukar, jalannya panjang, tetapi kami harus berusaha untuk melakukan ini.

“Tetapi Harry adalah pemain yang perlu membuat perbezaan, untuk kualitinya dan keupayaannya.

“Kami bercakap tentang penyerang bertaraf dunia yang merbahaya dalam semua aspek di atas padang. Kami cuba mengeksploitasinya, untuk memberinya peluang menjaringkan gol.”

Share Post:

Related Posts