by Azhan Mohi in
Premier League

Pemain pertahanan Crystal Palace, Joachim Andersen telah menerima ugutan bunuh selepas ditanduk oleh penyerang Liverpool, Darwin Nunez.

Nunez, yang membuat penampilan sulung di tempat sendiri, dilayangkan kad merah terus kerana berkelakuan ganas dalam keputusan seri 1-1 di Anfield pada Isnin.

Ia bermakna dia akan terlepas tiga perlawanan seterusnya untuk Liverpool menentang Manchester United, Bournemouth dan Newcastle United.

Andersen menyelar Nunez kerana kebodohannya berikutan insiden itu, walaupun bos Liverpool, Jurgen Klopp memutuskan untuk menyasarkan pemain antarabangsa Denmark itu.

Andersen, 26, kini mendedahkan bahawa dia dan keluarganya berdepan ugutan bunuh dalam talian berikutan keputusan pengadil melayangkan kad merah kepada Nunez selepas 57 minit.

“Mendapat mungkin 3-400 daripada mesej [kesat] ini malam tadi,” tulis Andersen. “Saya faham anda menyokong pasukan tetapi hormati dan berhenti bertindak keras dalam talian.

“Harap @instagram dan @premierleague melakukan sesuatu tentang perkara ini.”

Bercakap mengenai kad merah Nunez selepas perlawanan, Andersen berkata: “Sepanjang permainan saya duduk sangat dekat dengannya, saya banyak menjengkelkan dia dan melakukan yang baik terhadapnya.

“Saya rasa itu sebab dia marah saya. Dia menanduk saya, yang pertama, di atas palang, dan saya memberitahunya dia tidak sepatutnya berbuat demikian. Saya marah kepadanya.

“Kemudian dia melakukannya sekali lagi yang, bagi saya, adalah benar-benar bodoh, jadi ia adalah kad merah yang jelas.”

Klopp tidak berpuas hati dengan telatah Andersen, menuduhnya cuba membuat Nunez dibuang padang.

Nunez menyertai Liverpool pada musim panas ini dari Benfica dalam perjanjian £85 juta dan telah dijangka untuk musim yang besar di Anfield.

Video dia dalam pra-musim menjadi tular, memaparkan rembatan yang lemah dan hantaran yang tidak betul, dengan peminat saingan menuduh pihak Klopp berbelanja berlebihan untuk pemain itu.

Tetapi dia menutup mulut pengkritiknya dengan gol dalam kedua-dua kemenangan Perisai Komuniti Liverpool ke atas Manchester City dan pembukaan Liga mereka dengan Fulham.

The Reds kembali beraksi pada hari Isnin apabila mereka menentang United kendalian Erik ten Hag di Old Trafford.

Share Post:

Related Posts