by Azhan Mohi in
Premier League

Ralf Rangnick mendakwa Manchester United menolak kesemua enam cadangan perpindahannya termasuk Luis Diaz, Alvaro Morata dan Christopher Nkunku.

Rangnick dilantik sebagai pengurus sementara United pada November lalu berikutan pemecatan Ole Gunnar Solskjaer, tetapi pengurus berusia 64 tahun itu tidak dapat meningkatkan prestasi pasukan dan menamatkan saingan di tangga keenam dalam Liga membawa kepada pemergiannya pada Mei.

United tidak membuat pembelian semasa jendela perpindahan Januari dengan Rangnick bertanggungjawab, manakala Erik ten Hag disokong dengan penambahan baharu bernilai lebih £220 juta pada musim panas termasuk Antony, Lisandro Martinez dan Casemiro.

Dalam beberapa minggu terakhirnya sebagai pengurus, Rangnick menjelaskan bahawa skuad United memerlukan peningkatan yang ketara dan malah berkata pasukan itu memerlukan ‘pembedahan jantung terbuka’.

Tetapi pengurus Jerman itu kini telah mendedahkan bahawa hierarki United memilih untuk tidak menerima nasihatnya apabila dia mengemukakan beberapa sasaran perpindahan yang berpotensi.

“Adalah jelas kepada semua orang bahawa terdapat keperluan dalam banyak bidang,” kata Rangnick dalam temu bual dengan Bild.

“Itulah sebabnya kami sudah membincangkan pemain seperti Josko Gvardiol dan Christopher Nkunku dari RB Leipzig. Itu adalah nama-nama yang realistik.

“Kami juga bercakap tentang Alvaro Morata, Luis Diaz, Dusan Vlahovic dan, seperti yang saya katakan, Haaland ketika mereka masih berada di pasaran.

“Tetapi kelab memutuskan pada masa itu untuk membina semula pasukan di bawah jurulatih baharu.”

Share Post:

Related Posts