by Azhan Mohi in
Premier League

Marcos Alonso menegaskan Frank Lampard bertindak atas maklumat yang salah berikutan pergaduhannya dengan bekas pengurus Chelsea itu pada 2020.

Alonso telah digantikan pada separuh masa semasa Chelsea seri 3-3 dengan West Brom pada September 2020 dan pemain Sepanyol itu memilih untuk tidak duduk di ruang rehat untuk separuh masa kedua.

Alonso mendakwa dia kembali ke bilik persalinan Chelsea sejurus sebelum wisel penamat sebelum dia menunggu semula di dalam bas pasukan.

Lampard dilaporkan berang dengan tindakan Alonso dan memberikan pemain pertahanan kiri itu mengenakan pakaian di hadapan seluruh skuad Chelsea.

Tetapi Alonso telah mempertahankan tindakannya dan menegaskan rakan sepasukannya di Chelsea tidak tersinggung dengan keputusannya untuk tidak duduk di bangku simpanan selepas dikeluarkan.

“Pengurus tidak menerimanya dengan baik tetapi saya menjelaskan segala-galanya yang berlaku. Dia fikir saya pergi sebelum tamat permainan tetapi saya memberitahunya tidak,” kata Alonso kepada The Athletic.

“Terdapat beberapa kakitangan perubatan di bilik persalinan yang boleh memberikan maklumat yang betul.

“Saya menonton perlawanan di tingkat atas dan dengan baki lima minit lagi mereka [pihak keselamatan West Brom] memberitahu saya saya tidak boleh berada di sini jadi saya turun ke bilik persalinan.

“Kemudian apabila pengadil meniup wisel saya pergi kepada jurulatih sebelum pasukan itu kembali.

“Bukan dengan niat buruk saya mahu pergi tetapi saya sudah mandi pada separuh masa, saya mandi di tingkat atas dan kemudian saya pergi.

“Saya tidak gembira, sudah tentu, dengan bagaimana permainan itu berjalan dan segala-galanya tetapi tidak ada niat untuk berbuat demikian.

“Saya bercakap dengan rakan sepasukan saya terus selepas itu, [untuk menyemak] sama ada seseorang berasa tersinggung atau sesuatu, [tetapi] semua orang OK.

“Saya berada di luar [pasukan] untuk seketika tetapi kemudian saya kembali. Chelsea adalah kelab paling penting dalam karier saya.

“Saya mahu membalas semua peluang yang mereka berikan kepada saya. Itu sahaja sasaran saya. Akan ada saat baik, akan ada saat buruk, akan ada pengurus yang keluar masuk. Kontrak saya bersama Chelsea dan saya berkhidmat dengan kelab itu.”

Share Post:

Related Posts