by klasikko in
Premier League

Lagenda Manchester City, Sergio Aguero memuji bekas rakan sepasukannya, Gabriel Jesus dan menyatakan bahawa dia sangat gembira melihatnya menyinar di Arsenal musim ini.

Jesus meninggalkan Manchester untuk berhijrah ke London pada musim panas ini dan pemain Brazil itu telah menyesuaikan diri dengan peranan baharunya dalam pasukan Mikel Arteta dengan sangat mengagumkan.

Penyerang itu telah memainkan peranan penting dalam permulaan musim Arsenal, di mana Gunners berada di puncak Premier League dan telah menyumbang lima gol serta empat bantuan dalam sembilan perlawanan pembukaan.

Bercakap mengenai bekas bintang Man City itu, Sergio Aguero kagum dengan pemain Brazil itu setelah permulaan cemerlangnya dalam kempen kali ini.

Lagenda City itu berpendapat: “Gabriel sentiasa dihormati, dia benar-benar seorang pemain yang lengkap.

“Kini, dia telah berjaya mendapatkan tempat dalam skuad utama Arsenal dan pasukannya mempunyai ramai pemain muda yang mendahagakan kejayaan.

“[Mikel] Arteta benar-benar memanfaatkan bakatnya. Ini semua telah menetapkan Gabriel untuk menjadi pemain penting dalam pasukan dan saya sangat gembira untuk itu.”

Jesus berada di belakang Aguero semasa mereka di Etihad dan nampaknya pemain Argentina itu sangat menghormati bekas rakan sepasukannya dan benar-benar gembira atas kejayaannya menyarung jersi Arsenal.

Share Post:

Related Posts